Na 23. maratonu lađa ekipa Šumara zauzela peto mjesto, Argo nakon nezgode na startu, na kraju doveslao do šestog mjesta

Na Neretvi se održao maraton lađa. Počeo je ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 35 posada. Zbog cjelokupne situacije s koronom ove godine lađari su veslali bez podrške publike, ipak po uplovljavanju u Ploče ljudi su se okupili i dočekali lađare.
Posada Zagreba prva je uplovila u cilj u pločanskom zaljevu nakon što su preveslali stazu dugu 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča.
Drugo do cilja je došla posada Stabline. Nakon pregleda snimke utrke, zbog greške ekipe Zagreba suci su odlučili da prvo mjesto podjele ove dvije ekipe.
Trećeplasirana je posada Sveti Ilija iz Metkovića.

Ove godine na maratonu su sudjelovale i tri ekipe iz Bjelovarsko-bilogorske županije i to dvije ekipe Arga i ekipa HŠD ogranak Bjelovar, od milja zvanih Šumari.
Šumari su sjajno krenuli u utrku i do pola utrke veslali sa šest vodećih ekipa, nakon toga malo su posustali ali na kraju zauzeli sjajno peto mjesto što je za ekipu veliki rezultat.

U ekipi šumara bilo je i šest Čazmanaca

Ekipa Arga koja je slovila za jednog od favorita utrke doživjela je malu nezgodu na samom startu utrke, došlo je do potapanja lađe. Nakon izbacivanja vode dečki su snažno krenuli i na kraju sa zadnjeg mjesta utrku završili na šestom mjestu.
Ekipa Arga je na kraju ekipa koja je osvojila nagradu za Fair play. Mlada ekipa Arga II na kraju je utrku završila na petnaestom mjestu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.