Ovog vikenda nastavlja se Skoro 15. DOKUart

Skoro 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma ove se godine održava u posve drukčijem formatu u odnosu na prijašnje godine. Zbog epidemiološke situacije festival se ove godine ne održava u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već će se tijekom ljetnih mjeseci održavana otvorenom prostoru i to u četiri faze.

Nakon prvog dijela Skoro 15. DOKUarta u  bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika, festival dolazi u susjedstva odnosno projekcije će se u subotu, 8. i u nedjelju, 9. kolovoza održati u dvorištima bjelovarskih stambenih zgrada. Prvi dan DOKUarta u susjedstvu na programu je  u subotu od 21 sat u dvorištu zgrada u Ulici Antuna Mihanovića, a na rasporedu su tri tridesetominutna filma – Žica života (Crna Gora), Zimski san u Lukomiru (Nizozemska) i Ja mogu da govorim (BiH). Sljedećeg dana, odnosno u nedjelju, također od 21 sat, program se nastavlja projekcijom u dvorištu zgrada Naselje kralja Zvonimira. Ondje su na programu također tri kratkometražna filma – Zimski san u Lukomiru (Nizozemska), Svetlana (BiH) te Bird / Man snimljen u mađarsko – belgijsko – portugalskoj koprodukciji.

Iako se cijeli program radi na otvorenom prostoru, organizatori apeliraju na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Za projekcije je pripremljen ograničen broj mjesta tako da se pozivaju svi koji bi željeli pogledati filmove u ovom netipičnom i originalnom ambijentu da dođu na vrijeme i osiguraju si mjesto. Pozivaju se i svi stanari okolnih zgrada da podrže ovaj program, izađu na prozore i balkone te pogledaju filmove koji dolaze u njihova dvorišta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.