Održan 7. Maratona lađarica – “Sparte” osvojile sjajno četvrto mjesto

Održan je 7. Maratona lađarica. Iako je ženski maraton lađa duplo kraći, fizičkom snagom i spretnošću natjecateljice ne zaostaju nimalo za svojim muškim kolegama što su dokazale i danas.
Samo natjecanje je zbog pandemije koronavirusa održano bez većeg broja gledatelja. Ove godine sudjelovalo je čak deset ekipa: “Gusarice” Metković, “Sparte” Bjelovar, “Sisak” Sisak, “Donjanke” – Općina Slivno, lađarice Vidonje-Zažapke, “ŠKRAPA” Momići, “GUSARI” Komin, UONB Opuzen, “Metkovke” te lađarice Stabline.

Pobjednice ovogodišnjeg 7. po redu maratona lađarica su lađarice Donjanke. One su zadanu lađarsku rutu izveslale za 50 minuta i 33 sekunde čime su stekle titulu kraljica Neretve, ali i postavile novi rekord na maratonu lađarica. Druge su na cilj uveslale lađarice Siska, treće su bile Gusarice Metković, a četvrto mjesto su osvojile naše “Sparte” iz Bjelovara.

Žestoka borba je bila od prvog zaveslaja, “Sparte” su držale drugo mjesto i za njega do pola utrke vodile borbu s ekipama Komina i Metkovića. Na pola utrke ekipa Siska ubrzala je zaveslaje i po sredini Neretve prestiže sve tri ekipe, zauzima drugo mjesto i odvaja se na sigurno. Na zadnjem skretanju utrka se prelomila, na kraju Gusarice iz Metkovića su ušle treće u cilj, a naše cure su zauzele sjajno četvrto mjesto. Prošlogodišnje pobjednice lađarice Komina bile su pete.

Ovom prilikom pohvaljujemo cijelu ekipu za trud, borbu i zalaganje, a posebno dvije natjecateljice koje imaju samo petnaest godina i za koje vjerujemo da su budućnost ove ekipe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.