Sve ekipe naših lađara startaju iz prvog reda na 23. Maratonu lađa

Bez obzira na loše vremenske prilike kišu, grmljavinu i vjetar, održane su brzinske utrke u Opuzenu koje su odredile startne pozicije na 23. Maratonu lađa.
Prva pozicija na subotnjem maratonu pripala je ekipi Stabline (1:28:36) kojoj je to uspjelo treći put zaredom.
Drugi je Crni put (1:28:97), a treći je Zagreb (1:29:14).
Ekipa Argo Bjelovar zauzela je peto mjesto, Šumari su bili jedanaesti dok je ekipa Argo Bjelovar II zauzela 21. mjesto u brzinskoj utrci.

Tako sve tri ekipe koje dolaze iz Bjelovarsko bilogorske županije startat će na subotnjoj utrci iz prvog reda.

23. Maraton lađa će se održati 8. kolovoza 2020. (subota) s uobičajenim startom u 17 sati ispod mosta u Metkoviću uz direktan prijenos utrke na Hrvatskoj radio televiziji.

Startne pozicije

Inače, na 23. Maratonu lađa na Neretvi koji će se voziti u subotu 8. kolovoza sudjelovati će 35 lađarskih ekipa uz poštivanje svih epidemiološkim mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Maraton se tradicionalno vozi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske pa se u subotu očekuje dolazak i predsjednika, Zorana Milanovića, koji će prema protokolu pobjedničkoj ekipi uručiti glavnu nagradu Maratona – veliki štit kneza Domagoja.

Na 23. maratonu će veslati pet debitantskih lađarskih ekipa, četiri povratničke, deset lađarskih udruga izvan područja doline Neretve. Za organizaciju i sigurnost maratona brinuti će se 60 volontera, 75 zaštitara, pet posada HGS-a, vatrogasci, hitna pomoć, lučka kapetanija i policija a o regularnosti natjecanja brinuti će se 15 sudaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.