Župan Bajs obišao radove na izgradnji bolnice: “Očekujem da Vlada ispuni predizborno obećanje i sufinancira gradnju bolnice prema pulskom modelu!”

U tijeku su radovi na najvećem i najvrjednijem objektu trenutno u zdravstvu koji je u izgradnji u Republici Hrvatskoj vrijedni 272 milijuna kuna, a koji će iz temelja promijeniti uvjete rada i liječenja u bjelovarskoj Općoj bolnici. Tako će nova bjelovarska bolnica postati mjesto pružanja zdravstvene zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19. i 20. stoljeću.

Nakon redovite koordinacije izvođača radova, nadzora, predstavnika Opće bolnice Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije i drugih uključenih u projekt izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je radove na izgradnji bolnice i uvjerio se kako napreduju prema planu:

– Ono što je pred nama je zatvaranje vanjskog dijela bolnice do listopada, a da ne bi zastali s radovima bolnica će raspisati natječaj za materijale koji su dijelom predviđeni EU projektom kako bi kad dođe do toga materijali bili ovdje i kako ne bi zavlačili s dovršenjem. Moram reći da sam vrlo zadovoljan s ovim što vidim i uz Radnika iz Križevaca ima i veliki dio tvrtki s područja županije kao podizvođača tako da ovaj projekt pomaže i zdravstvu naše županije u budućnosti i građevini u sadašnjosti – rekao je župan Bajs.

Župana Bajsa novinari su pitali i očekuje li da će država, prema predizbornim obećanjima, sufinancirati gradnju bolnice kao što je to bio slučaj s bolnicom u Puli:

– Predizborna kampanja je iza nas, a u njoj sam zatražio da Vlada financira ovaj objekt ali ne zato što županija to ne može. Mi to možemo napraviti, ali zašto bi bili u lošijoj poziciji nego građani Istre ili drugih dijelova Hrvatske i stoga ćemo poslati Zahtjev prema Vladi za sufinanciranje 75% prema pulskom modelu, a moram reći i da su predstavnici HDZ-a, konkretno gospodin Jandroković izrijekom i obećali da će pomoći u tom dijelu tako da očekujem da naš zahtjev sukladno predizbornom obećanju bude i prihvaćen – kazao je župan Bajs.