Prijavite svoje dijete na besplatne radionice u sklopu projekta TECH4KIDS

U Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Gradu Bjelovaru su bez obzira na okolnosti, uz primjenu svih mjera i preporuka Nacionalnog civilnog stožera i epidemiološke službe, odlučili ovoga ljeta nastaviti projekt TECH4KIDS.

Partneri u projektu su tvrtka Altus, Grad Bjelovar, Rotary Klub Bjelovar i Veleučilište Bjelovar i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar u čijem prostoru će se radionice održavati.

Radionice su besplatne, počinju 17. kolovoza i trajat će do 1. rujna, dva školska sata dnevno. Prema kurikulumu izrađenom baš za ovaj projekt namijenjene su djeci od 5. do 8. razreda osnovnih škola koje zanima programiranje i robotika.

Ako će biti interesa organizirat će i grupu za mlađe učenike.

Radionice će voditi predavači informatike, ukupno će trajati 20 školskih sati kroz 10 radnih dana po 2 školska sata dnevno.

Prijave vodi Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, a roditelji svoju djecu mogu prijaviti telefonski na brojeve 043/241-298 ili 095 90992 14, te na e-mail info@pou-bjelovar.hr ili porukom na Fb mreži.

Pilot projekt besplatnih IT radionica dio su Tech4Kids inicijative na području Grada Bjelovara kojima se želi inspirirati i motivirati djecu osnovnih škola od 5. do 8. razreda za korištenje informacijskih tehnologija na način razvijanja kreativnog razmišljanja te da ih se tako potiče i usmjerava prema STEM području u daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju. Tech4Kids rezultat je partnerske suradnje tvrtke Altus IT, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, Grada Bjelovara, Rotary Cluba Bjelovar i Veleučilišta u Bjelovaru, a radionice je do sada uspješno završilo gotovo stotinu bjelovarskih osnovnoškolaca.

U okviru projekta razvijen je i modularni kurikulum od 20 školskih sati koji nadovezuje na postojeće resurse micro:bit računala na području Grada Bjelovara te, uz dodatno nabavljenu opremu, proširuje znanja programiranja i robotike.

Tech4Kids prati stratešku odrednicu Grada Bjelovara prema IT području kao jednom od generatora budućeg rasta i razvoja, a za što postoje odlični obrazovni preduvjeti na srednjoškolskoj i visokoškolskoj razini kao i poticajna poduzetnička klima za tvrtke iz IT sektora.