Ove godine mali vatrogasci iz Štefanja neće u Kamp vatrogasne mladeži u Fažanu

Hrvatska vatrogasna zajednica je od ljeta 1995. otpočela s organiziranjem Kampa vatrogasne mladeži u Fažani, kao oblikom druženja i rada s vatrogasnom mladeži, putem primijenjene nastave u sklopu koje se savladava vatrogasni program, program prve pomoći i ekološki program. Kamp vatrogasne mladeži također obuhvaća i rekreacijsko-športski i kulturni sadržaj. Kamp je organiziran i ove godine uz posebne mjere zaštite od koronavirusa

Svake godine gosti kampa su bili i mali vatrogasci s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a tako će biti i ove godine ali uz znatno manji broj djece i znatno manji broj Vatrogasnih zajednica iz kojih su djeca dolazila.

Naime, održan je sastanak vatrogasne mladeži Bjelovarsko-bilogorske županije gdje se razmatralo hoće li ove godine djeca uopće ići u kamp u Fažanu. Na kraju je odluka prepuštena samim vatrogasnim zajednicama gradova.

Ove godine u Fažanu će samo djeca iz Novih Plavnica i Križevačke ceste dok su drugi odustali od putovanja i boravka u kampu. Iako su svake godine u kampu redovni gosti bili i mali vatrogasci s područja Općine Štefanje ove godine neće biti tako.

– Što se tiče Vatrogasne zajednice Općine Štefanje mi smo odlučili da ove godine djecu nećemo slati u Fažanu s obzirom na opasnost zaraze koronom. Jedan razlog tome je i što roditelji baš nisu bili oduševljeni da djeca idu u kamp gdje dolazi veliki broj djece iz cijele Hrvatske te postoji mogućnost da se tamo, ne daj Bože nešto dogodi. Na kraju, mi smo donijeli odluku da nećemo ići ove godine, ali nagodinu očekujemo da se vrate i naši vatrogasci u Fažanu – kazao je Silvestar Štefović predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Štefanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.