Miro Totgergeli u Saboru: “Hvala premijeru što je poslušao načelnike i gradonačelnike jer će županija sada dobiti značajnija financijska sredstva!”

Saborski zastupnik HDZ-a iz 2. izborne jedinice, ujedno i predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli u Saboru se zahvalio premijeru Plenkoviću na svojedobno svrstavanje Bjelovarsko-bilogorske županije u Panonsku statističku regiju i što je podržao inicijativu 19 od 23 načelnika i gradonačelnika s područja županije.

– Moram podsjetiti da se župan Bajs, SDP i stranke koje ga podržavaju žestoko protivili tome i da nas je gurao u razvijeniju, sjevernu statističku regiju. Sad vidimo da iz ove nove financijske perspektive značajnija sredstva idu manje razvijenim regijama, pa će tako i naša Bjelovarsko-bilogorska županija koja je jedna od nanerazvijenih temeljem toga dobiti značajnija sredstva – kazao je Totgergeli.

Premijer Plenković je kazao kako je Vlada ispravljala nepravde nekadašnje SDP-ove Vlade i tadašnjeg ministra regionalnog razvoja Grčića koji je tada napravio podjelu i stavio u isti koš i razvijenije i nerazvijene:

– Gospodin Bajs kao župan Bjelovarsko-bilogorske županije je imao drugi stav. Mislim da je ova statistička karta puno bolja, to je u biti karta gospodarskih potpora i drago mi je zbog razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije da smo pri donošenju odluke konzultirali i više ljudi iz te županije, a ne samo župana. Što se tiče razvojnih projekata, mi ćemo kao što smo i do sada, činiti sve da forsiramo ravnomjerni regionalni razvoj bez obzira o kojem dijelu Hrvatske se radi tko je gdje na vlasti. To je konstanta naše politike i tako će i ostati – kazao je Plenković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.