Dubrava: Održana 28. sjednica Općinskog vijeća

U subotu 25. srpnja održana je 28. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava, a vijećnici su raspravljali o 14 točaka dnevnog reda.

Na početku sjednice je Franjo Marković nakon prestanka mirovanja mandata nastavio obnašati dužnost vijećnika te je dao prisegu, a u aktualnom satu odmah je i postavio pitanje vezano uz aktualnu situaciju s koronavirusom, hoće li Općina financirati nabavu zaštitnih maski osobama lošijeg imovinskog stanja?

Odgovorio mu je zamjenik načelnika Ante Grizelj:

– Apsolutno podržavam ideju i založit ćemo se da te ljude registriramo i osiguramo im određeni broj maski, tako da vjerujem da to neće biti problem – rekao je Grizelj.

Pitanje je postavio i Robert Runjavec kojeg je zanimalo šalju li se opemene onima koji ne održavaju živice i ostalo raslinje na svojim imanjima i okućnicama?

– Poslano je oko 65 opomena i ozbiljnije ćemo krenuti u penalizacjiu onih koji se oglušuju o opomene. Žao mi je, ali par kazni ćemo poslati, nadam se da će biti dovoljno da se opomene ozbiljno shvate – kazao je Grizelj.

Mirjana Šavorić postavila je pitanje planira li se obnoviti dom u Staroj Kapeli i jesu li prostorije u novoizgrađenom Domu kulture podijeljene novim korisnicima?

– Treutno su sanaciji  ili planu društveni domovi u Marinkovcu, Ladini i Staroj Kapeli – odgovorio je Grizelj, a što se tiče prostora u Domu klulture pročelnik Stjepan Požgaj je kazao kako je natječaj proveden i odrađeni su gotovo svi poslovi oko njega, te svi koji su se javili ostvarili su određeno pravo oko korištenja prostora.

Vlasta Jagić je postavila pitanje vezano uz izgradnju nogostupa u Zagrebačkoj ulici u Dubravi, te kada će Općina asfaltirati dvorište stanarima kod bivše policijske postaje.

–  Prije desetak dana smo ponovno uputili zamolbu Hrvatskim cestama za financiranje cijeloga projekta. Očekujemo odgovor i mislim da je to dosta realno  da se kroz neko vrijeme realizira. Što se tiče asfaltiranja kod bivše zgrade policije to smo dogovorili za realizaciju tijekom ljeta, ali možda zbog štednje zbog pandemije asfaltiramo nešto kasnije, no izgledno je da će do jeseni biti napravljeno – rekao je Grizelj.

U nastavku sjednice Vijeće je usvojilo Odluke o izboru izvođača za izgradnju malonogometnog igrališta s umjetnom travom na kompleksu Sportskog centra Dubrava za koji je dio sredstava Općina  osigurala preko Zagrebačke županije, koja će ovaj projekt sufinancirati sa 180 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost radova 495 tisuća kuna.

 Vijećnici su usvojili i odluku kojom će Općina Dubrava i iduće školske godine nastaviti sa sufinanciranjem dijela troškova smještaja i prehrane učenika srednjih škola u učeničkim domovima te sufinanciranjem prijevoza redovitih učenika srednjih škola sa po 100,00 kuna mjesečno.

Dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Dubrava Milena Hajder Jambrušić na sjednici Općinskog vijeća imenovana je novom ravnateljicom dubravskog vrtića. Zamjenik načelnika Ante Grizelj rekao je kako je Općina imala dobru suradnju s prethodnom ravnateljicom:

– Prethodna ravnateljica gospođa Batković je ravnateljica vrtića u Križevcima, mogu dodati da smo imali dobru suradnju s njom, a za sada imamo dobru suradnju s novom, a nadam se da će tako biti i u budućnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.