Miro Totgergeli: Cilj mi je da naša županija odnosno svi gradovi i općine budu što bolje i što više zastupljeni u dokumentima za korištenje 22 milijarde eura

Danas je na konferenciji za medije saborski zastupnik mr.sc. Miro Totgergeli, govorio o početku rada nove Vlade i novoj financijskoj perspektivi EU u kontekstu razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Totgergeli se i ovom prilikom zahvalio biračima na iskazanom povjerenju HDZ-u. Dodao je kako su građani prepoznali kvalitetu rada Andreja Plenkovića i Vlade te je na temelju toga HDZ dobio mogućnost nastavka dobro započetog posla.

– To je praktički vlada kontinuiteta, a veliki uspjeh prethodne Vlade je i dogovor šefova država i vlada Europske unije gdje smo se izborili za 22 milijarde eura koje će Hrvatskoj biti na raspolaganju u narednom četverogodišnjem odnosno sedmogodišnjem razdoblju – kazao je Totgergeli.

Totgergeli je istaknuo i kako je u mandatu prošle vlade premijera Andrea Plenkovića u Bjelovarsko-bilogorsku županiju iz prethodne financijske perspektive Europske unije došlo milijardu i pola kuna. Prema tome u ovom mandatu od ove Vlade možemo očekivati još više sredstava s obzirom na ovoliko povećanu novu perspektivu očekuje Totgergeli i o svojim ciljevima u Saboru dodaje:

– Poznato je da je naša županija među onima manje razvijenijima i da smo ispod prosjeka po razvijenosti u Republici Hrvatskoj. To je nešto na čemu ću ja i kolege saborski zastupnici iz Bjelovarsko-bilogorske županije raditi, da to promijenimo. Cilj nam je da naša županija odnosno svi gradovi i općine budu što bolje i što više zastupljene u dokumentima za korištenje 22 milijarde eura – kaže Totgergeli.

Totgergeli podršku Vlade prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vidi iz jučer predstavljenog programa u koji je ušao nastavak gradnje i dovršetak brze ceste od Farkaševca do Bjelovara te prema Virovitici, kao i državne ceste od Grubišnog Polja do Daruvara. 

-Da se radi o projektima koji nisu napisani samo na papiru vidljivo je iz činjenice da su izvođači radova dionice ceste iz Farkaševca prema Bjelovaru uvedeni u posao i tamo strojevi već rade na prvoj dionici do Breze. Što se tiče prometnice od Grubišnog Polja do Velikih Zdenaca, za prvu dionicu raspisan je natječaj i možemo uskoro očekivati izvođača radova – istaknuo je na konferenciji za novinare Totgergeli.

Kazao je i kako se sada vidi kako je bilo važno i značajno da Bjelovarsko-bilogorska županija uđe u Panonsku statističku regiju:

– Svi naši gospodarstvenici, poljoprivrednici i obrtnici će u tim sredstvima moći povući 15 % više sredstava nego što bi bilo da smo ostali kako su neki htjeli u sjevernoj regiji. Tu možemo očekivati da još više dodatno dođe novca našim poduzetnicima, što će za rezultat imati više zaposlenih i bolji standard naših građana – zaključio je Totgergeli.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.