Traži se izvođač radova za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Bjelovaru

Bjelovarsko-bilogorska županija u projektu je izgradnje nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovar vrijednog 26 milijuna kuna.

U planu je izgradnja nove zgrade bruto površine od 2730,53 četvorna metra, a prostirat će se na četiri kata i riječ je o jednoj od rijetkih novih glazbenih škola u Republici Hrvatskoj.

Nakon ispunjavanja tehničkih uvjeta i rješavanja papirologije sve se više bližimo i samom početku radova.Ovih dana je napravljen i ogroman korak ka tome, raspisan je natječaj za izvođača radova.

Potreba za povećanjem prostora glazbene škole uočena je još sedamdesetih godina prošlog stoljeća kaže ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Sonja Štefanac:

-Konačno u ovom novom djelu grada koji je prekrasan zelen i raznovrsan, sigurna sam da će i našim glazbalima, glasovima i djelovanjem biti još ljepše živjeti i raditi. Svakako za sve ovo osim župana Bajsa i svih koji su pridonijeli da se škola počne graditi zaslužan je i veliki broj generacija koje su prošle kroz našu glazbenu školu. Dakako da njih nije bilo i potrebe nastavnika ne bi danas bili ovdje. Kada dobijemo novi prostor sigurna sam da ćemo raditi još bolje i još više – rekla je ravnateljica Štefanac.

U novoj Glazbenoj školi svoje mjesto naći će 400 učenika osnovne i srednje škole te tridesetak stalno zaposlenih profesora i 7 vanjskih suradnika, a izgradnjom nove škole stvorit će se uvjeti za jednosmjensku nastavu. Također, u sklopu građevine predviđena je i koncertna dvorana. Novom prostoru i boljim uvjetima rada raduje se Zlatko Subotičanec profesor u glazbenoj školi:

– Gledajući nacrte očekivao sam puno, ali tad je sve to bilo nekako kao kule u oblacima. Sada, kad sam na mjestu gdje će ta škola biti i kada vidim da se kreće osjećam da će to stvarno biti nešto što će uskoro biti. Veselimo se jako jer dosadašnji prostor bio je premali za našu školu i same učionice su bile premale. Nadam se da će to biti promijenjeno jednom za duže vrijeme – kaže Subotičanec.

Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u suradnji s glazbenom školom ishodila je svu potrebnu dokumentaciju za gradnju nove zgrade čiju će izgradnju financirati Županija.

– Jedna od znamenitosti grada Bjelovara je i naša škola Vatroslava Lisinskog. Škola je to koja ima sjajnu tradiciju i koja je producirala vrsne glazbenike svjetskog glasa i škola koja već sad ima 400 učenika i pedesetak ljudi koji rade u njoj. Ono što ovoj školi nedostaje je nova zgrada – kazao je župan Bajs.

Župan Bajs je kazao i kako je županija osigurala sredstva za gradnju nove zgrade, izdana je građevinska dozvola, napravljena je natječajna dokumentacija i ovog trenutka je u tijeku Javni natječaj za izvođača radova.

– Škola je potreba za sve one koji ovdje uče i koji predaju. Ja mislim da moramo napraviti jedan napor da se to riješi na pravi način. Zahvaljujem Gradu Bjelovaru na doniranju ove parcele za gradnju škole i bivšem gradonačelniku koji je to tada vodio. Ono što je pred nama je uskoro početak radova, nakon završetka natječaja i izbora najboljeg ponuđača – zaključio je župan Bajs.