Građevinskom investicijskom boomu Bjelovarsko-bilogorske županije pridružuje se i kompletna obnova OŠ Mirka Pereša Kapela

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je potpisivanju ugovora s izvođačem radova tvrtkom Jukić – DAM d.o.o. vezanog uz europski projekt energetske obnove Osnovne škole Mirka Pereša Kapela projekta vrijednog 2,4 milijuna kuna.

Time Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja građevinski investicijski boom kao najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske s investicijama od pola milijarde kuna, a trenutno je u županiji aktivno dvadesetak gradilišta.

U njih ulazi i kompletna energetska obnova Osnovne škole Mirka Pereša Kapela koja podrazumijeva postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova, izolaciju podova, zamjenu vanjske stolarije, postavljanje nove LED rasvjete, poboljšanje postojećeg sustava grijanja i druge potrebne radove.

Kada se obnova i završi Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojanja zidova, novog namještaja i slično.

Značit će no  to novi standard i uvjete školovanja prilagođene 21. stoljeću za učenike koji pohađaju školu u Kapeli njih 152 i tridesetak njihovih nastavnika i učitelja.

– Bjelovarsko-bilogorska županija prije sedam godina bila je zadnja na ljestvici hrvatskih županija po povlačenju europskih sredstava, a sada je na trećem mjestu. Najveći dio projekata za koji je osigurano sufinanciranje europskim novcem ulaže se upravo u zdravstvo i školstvo. Samo u energetsku obnovu uključeno je 44 školska objekta u koja će se u konačnici uložiti 160 milijuna kuna.Samim time ostvaruje se zacrtani cilj Bjelovarsko-bilogorske županije, a to je da do kraja ovog mandata 90 posto naših učenika ide u novoobnovljene škole – škole 21. stoljeća. – rekao je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.