Tomislav Škara i Klapa Bjelovar pobijedili na Marko Polo festivalu u Korčuli

Bjelovarčanin zadarskih korjena Tomislav Škara osvojio je Grand Prix ovogodišnjeg Marko Polo festivala u Korčuli. S Klapom Bjelovar izveo je pjesmu Srce mi dalmacija i pobijedio!

– Osjećam se ponosno, nisam ovo očekivao i zahvaljujem svima, prvenstveno tekstopiscu, Dragici Mihaljević Nikolić, aranžeru pjesme Miroslavu Konopi i svima koji su organizirali ovaj prekrasan festival. Jedan divan festival na ovom prekrasnom mjestu, našoj lijepoj Korčuli i prekrasnoj Dalmaciji – rekao je Miroslav Škara nakon primanja nagrade za pobjednika festivala.

Tomislav Škara je rođen u Bjelovaru 1965. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu i osnovnu i srednju glazbenu školu. Od djetinjstva se bavi glazbom a 1981. godine je osnovao i svoj prvi band. Glazbom, svojim životnim pozivom i profesijom slijedeće godine će obilježit punih četrdeset godina glazbenog stvaralaštva i rada. Tomislav je čitav radni vijek nastupao u domovini i inozemstvu na raznim koncertima, svadbama i zabavama od Austrije, Njemačke do svoje rodne Bilogore.

Grand Prix Marko Polo festivala u Korčuli kruna mu je 40-godišnje karijere.