Stiglo novo priopćenje županijskog HDZ-a: Župan Bajs ponašanjem evidentno zlorabi poziciju župana i zapravo uvodi strahovladu

Danas je stiglo novo priopćenje za medije HDZ-a BBŽ, nastavno na odgovor župana Bajsa, a vezano za njegov mail poslan svim ravnateljima škola. U priopćenju stoji:

U utorak smo reagirali na skandalozni nalog župana Damira Bajsa svim osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, a u kojem im se nalaže da su „dužni svaki natječaj za zapošljavanje djelatnika ili imenovanje ravnatelja dostavljati ISKLJUČIVO I JEDINO kabinetu župana i niti jednom drugom upravnom odjelu županije“. Županova težnja da kontrolira svaki natječaj i sam određuje tko će biti zaposlen u tim obrazovnim ustanovama je uistinu zastrašujuća.  On očito ne želi dopustiti stručnim službama da rade svoj posao nego želi sebi osigurati ekskluzivno pravo izbora zaposlenika u svim županijskim ustanovama. Takvim ponašanjem evidentno zlorabi poziciju župana i zapravo uvodi strahovladu. No ovoj tužnoj priči tu nije kraj. Umjesto da prizna pogrešku i ispriča se javnosti, on nudi nebulozno objašnjenje kojim vrijeđa zdravu pamet. U svom očitovanju besramno tvrdi da je taj skandalozni e-mail poslan samo radi promjene e-mail adrese. Svakom je jasno da bi u tom slučaju e-mail poruka glasila „obavještavamo vas da je došlo do promjene e-mail adresa …“ ili nešto u tom stilu. Nikada nitko zbog promjene adrese ne bi pisao poruku u kojoj primatelju nedvojbeno nalaže „dužni ste svaki natječaj za zapošljavanje djelatnika ili imenovanje ravnatelja dostavljati kabinetu župana i niti jednom drugom upravnom odjelu županije“. Svojim očitovanjem župan se zapravo izruguje cjelokupnoj javnosti.

S poštovanjem           

Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ

Miro Totgergeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.