Obilježavanje Dana Grada Čazme ove godine najskromnije do sada

Dan Grada Čazme, sada je sasvim sigurno, će biti obilježen najskromnije do sada. S obzirom na eskalaciju situacije s koronavirusom neće biti brojnih prije najavljenih događanja.

– Čekamo da situacija s koronom što prije završi da možemo normalno funkcionirati – kaže gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i dodaje:

– Dan Grada će ove godine biti bitno skromnije obilježen ili bolje rečeno neće biti obilježen onako kako smo do sada navikli. Neće biti koncerata i okupljanja što nam je svake godine bilo „srce“ zabavnih događanja u gradu. Ti koncerti koje smo pripremali bili su prihvaćeni i posjećeni i od naših susjeda. Sukladno preporukama nećemo imati takvih okupljanja, prekosutra ćemo imati jednu svečano-radnu sjednicu Gradskog vijeća, koja će ipak više biti radna jer nećemo imati dodjelu priznanja zaslužnim građanima i tvrtkama – kaže gradonačelnik Pirak.

Inače, postupak dodjeljivanja priznanja koja se dodjeljuju zaslužnim pojedincima i tvrtkama bit će za ubuduće revidiran, najavljuje gradonačelnik Pirak, kako bi bile u skladu s vremenom i imala značajniji dignitet nego do sada.

– Mi smo mali grad i mala sredina tako da i na tome moramo poraditi za sljedeći Dan Grada, koji će vjerujem biti bez korone i bez ovakvih pritisaka u kojima jesmo, i imati novu odluku o dodjeli priznanja – kazao je Pirak.

Na sam Dan Grada i blagdan župe sv. Marije Magdalene 22. srpnja bit će održano polaganje vijenaca kod spomenika braniteljima u parku i sveta misa u župnoj crkvi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.