Nastavlja se obnova prometnica na području Općine Berek

Načelnik Općine Berek Mato Tonković potpisao je Ugovor za izvođenje radova na sanaciji nerazvrstane ceste, dionica Gornja Garešnica – Veliki Prokop II. faza. Izvođač radova su Ceste d.d. iz Bjelovara.

– Ove godine obnovit ćemo drugu dionicu ceste Gornja Garešnica-Veliki Prokop. Raspisali smo natječaj za izvođača radova s kojim smo i potpisali ugovor. Najbolji ponuđač su bile Ceste Bjelovar. Dužina dionice je 1300 metara i s tim ćemo zatvoriti čitavu dionicu što se tiče Općine Berek. Mi u općini za ovu godinu imamo još želja i planova ali ćemo vidjeti kako će sredstva dolaziti. U planu su pretežno popravci poljskih puteva i naših nerazvrstanih cesta jer tu su nam veliki problemi, od košnje trave i krpanja jer ih jako puno imamo, a novaca manje za ovu godinu – kazao je načelnik Tonković.

Projekt u vrijednosti 616.282,69 kn dijelom će biti financiran od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a dijelom iz općinskog proračuna

– Radove financira Ministarstvo graditeljstva s nekih 40 % dok će Općina Berek iz svog proračuna osigurati 60% dodaje Tonković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.