Hoće li Covid-19 zaustaviti ovogodišnji “Zvon tamburica” u Štefanju?

U Općini Štefanje tradicionalno u kolovozu i rujnu se održavaju četiri manifestacije koje privlače veliki broj ljudi. Prva od njih je “Zvon tamburica” koji bi trebao biti održan 5. kolovoza. “Prvi korak II čazmanske bojne” u planu je 19.kolovoza i trebao bi okupiti branitelje s područja Čazme, Štefanja i Ivanske. Tradicionalno Kraljevo 20.kolovoza u Štefanje isto privuče veliki broj ljudi i tu je još “Šajbaj fest” koji se organizira povodom Dana općine 15.rujna. Kako nam je kazao načelnik Općine Štefanje u općini traju pripreme za sve ove manifestacije, ali hoće li biti održane odlučit će epidemiološka slika prije samog održavanja.

– Sve ove manifestacije trebale bi biti održane unutar mjesec i pol dana. Mi u općini ćemo sve pripremiti, a sama situacija s koronom će odlučiti hoće li se manifestacije održati ili ne – kazao je načelnik Emić.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19. Sama kompliciranost provođenja mjera kojih će se trebati pridržavati ne bi trebale biti razlog otkazivanja:

– Ja smatram da ništa nije komplicirano. Onih mjesec i pol dana kada smo imali stroge mjere sve je normalno funkcioniralo. Naši građani su vrlo disciplinirani i poštuju sve mjere koje su važne i to se pokazalo na području naše županije. Naravno kod javnih manifestacija na otvorenom području i tu bi trebalo držati nekakvu socijalnu distancu i držati se mjera, mislim da se to može odraditi. Većinom na ove manifestacije dolazi domicilno stanovništvo. Pratit ćemo događanja i pokušat ćemo se uskladiti sa svim mjerama koje su propisane, ako bude zabrana odgodit ćemo sve za iduću godinu – zaključio je Emić.