Damir Bajs ne ulazi u Sabor! Umjesto njega trebao bi ući Mario Preskočil, no o tome odlučuje SDP!

Listu Restart koalicije u II. Izbornoj jedinici, kao što je poznato podržala je i Damir Bajs Nezavisna lista te je na njoj imala 2 kandidata, predsjednika stranke i župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa i Marija Preskočila političkog tajnika stranke i predsjednika Županijske skupštine.

Damir Bajs je na konferenciji za medije zahavlio svima koji su glasali na izborima, a posebno onima koji su glasali za Restart koaliciju kao i za njega na toj listi. Dodao je kako su imali jasnu kampanju u kojoj su naglašavali nedostatak državno  vodećih projekata na području Županije i ovom dijelu Hrvatske, od nastavka gradnje brze ceste, gradnji bolnice u Bjelovaru i drugim projektima.

-Ta kampanja, a nadamo se i naš rad kroz ovo vrijeme i godine je dovela do toga da od 266 kandidata koji su bili na II. Izbornoj jedinici jedino sam ja prošao preferencijalno u Sabor – kazao je Bajs i dodao:

– Mandat koji meni pripada, ja sam župan, pa je to inkompatibilno, ja neću uzeti. Meni nije cilj fotelja. Plaće zastupnika sa svim pravima su bitno veće od plaće župana, ali to od početka nije bitno. Bitno je da moja stranka ima predstavnika u Saboru kako bi zastupao ovaj dio Hrvatske – rekao je Bajs.

Kako to sukladno Zakonu ovisi o SDP-u, stranka će od SDP-a tražiti sukladno preferencijalnim glasovima da mandat pripadne Damir Bajs Nezavisnoj listi, pa bi umjesto Damira Bajsa u Sabor ušao Mario Preskočil, a ukoliko se to ne dogodi mandat će pokloniti SDP-u. Bajs je čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi i rekao kako imaju potporu uz aktivnosti koje su vezane uz ovaj dio Hrvatske.

– Moram reći da me vesele i izjave u kampanji drugog čovjeka HDZ-a Gordana Jandrokovića koji je izrijekom rekao, ja se nadam da će se toga i držati, da će ovaj kraj dobiti apsolutni prioritet u Vladi i HDZ-u  vezano uz gradnju brze ceste prema Bjelovaru i Virovitici, da će poduprijeti gradnju bolnice i moram reći da je to ono što je ključno. Da se ta obećanja ispune i mi se nadamo ako je naša kampanja dovela do toga da se to naznači, da će se to i ostvariti. U tim pogledima, ako budemo u Saboru mi ćemo te stvari apsolutno poduprijeti, ako su vezane uz ovaj dio Hrvatske, a naravno i drugdje – kaže Bajs.