Hrebak zahvalio biračima na glasovima i poručio: “Jedinu stvar koju smo obećali u kampanji je transparentnost i idemo je isporučiti!”

„U pobjedi se ne uzvisi u porazu se ne uznosi“, bile su riječi predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka na početku konferencije za novinare koju je s vodstvom gradskog i županijskog HSLS-a održao da bi zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i dali povjerenje koaliciji HDZ-a i HSLS-a i njemu kao pojedincu dali svoj preferencijalni glas. Nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora HSLS je stranka koja ima dva saborska mandata i Hrebak je uvjeren kako će osnovati klub liberala u Hrvatskom saboru s još jednim saborskim zastupnikom.

Hrebak je kazao kako neće likovati i da je pobjeda ove koalicije u županiji Bjelovarsko-bilogorskoj i u 2. Izbornoj jedinici jasna, kao i što je pobjeda HDZ-a u cijeloj zemlji.

– Već danas moramo zaboraviti sinoćnje slavlje, trebamo se spustiti na zemlju i nastaviti raditi onim tempom kao što smo i do sada radili u gradu Bjelovaru – kazao je Hrebak i zahvalio građanima na preferencijalnim glasovima, a njih je bilo 6 214.

– Dobio sam skoro 11 % preferencijalnih glasova na području cijele 2. izborne jedinice, ali ono što me ganulo i u nekoj budućnosti će me obvezati, je preko 60 % preferencijalnih glasova upravo ovdje u Gradu Bjelovaru i to govorio da ono što smo radili zadnje tri godine u Gradu Bjelovaru su građani odlučili honorirati na ovim izborima-rekao je Hrebak.

Dotaknuo se i predizbornih obećanja na lokalnoj razini, isto tako ponudio svoju pomoć kao saborskog zastupnika svim čelnicima lokalnih jedinica Bjelovarsko-bilogorske županije:

-Želja mi je da sve ono što smo obećali našim građanima i isporučimo, s obzirom na to da ću biti jedini glas Bjelovara u Hrvatskom saboru stavljam se na raspolaganje svim našim načelnicima, gradonačelnicima i našem županu oko svih tema i projekata. Bez obzira na to što je ovo bila jedna od najprljavijih kampanja, vrijeme je da se mačevi vrate nazad u korice i da od danas počnemo raditi za naš grad Bjelovar i za našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju – rekao je Hrebak.

Kao predsjednik HSLS-a Hrebak je kazao kako ima obavezu i na nacionalnoj razini prema svim glasačima i simpatizerima koji cijene što se radilo zadnje tri godine u Gradu Bjelovaru.

-Vrijeme je da isporučimo transparentnost i da ona zaživi u Hrvatskoj, da svaki načelnik, gradonačelnik i župan imaju obvezu ono što smo rekli u kampanji, da otvore sve svoje troškove jer građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac. Krećemo raditi odmah od današnjeg dana, čim se Sabor uspostavi kao klub zastupnika predložit ćemo upravo ove izmjene zakona i ja vjerujem sukladno dogovoru kojeg imamo s našim partnerima da ćemo zajednički isporučiti transparentnost u Hrvatskoj kao što smo to učinili prije godinu dana upravo ovdje u Gradu Bjelovaru-kazao je Hrebak.

Hrebak je kao glavnu poruku još jednom istaknuo da se jučer slavilo, a danas da se ide raditi i pozvao sve da zaborave sve ono što je bilo negativno i svaku lošu riječ koja je bila upućena u kampanji.

-Osobno sam svima oprostio svaki napad koji je bio, pokušao sam voditi pozitivnu kampanju i mislim da sam u tome uspio. Nastavit ću i dalje pozitivne poruke slati i mislim da to građani jedino honoriraju i to se jučer vidjelo. Svi oni koji su napadali možete vidjeti da su jako loše prošli, oni koji su govorili o pozitivnim stvarima, kako ćemo raditi, kako ćemo građanima učiniti neku bolju stvar, oni su uspjeli. Moj moto, kao što je bio u spotu kampanje, je idemo svaki dan iskoristiti i napraviti jednu dobru stvar.