Koalicija HDZ/HSLS dobila najviše glasova u Bjelovaru

Birači u Bjelovaru najviše glasova na izborima dali su koaliciji HDZ/HSLS. Podsjetimo se, na izborima 2016. godine Bjelovar je više glasova dao koaliciji stranaka oko SDP-a i to 40,88%, no na ovim izborima SDP je u Bjelovaru doživio pravi potop i dobio čak više od 13% manje glasova, dok je HDZ dobio 4% više.

– Čestitam HDZ-u, oni su očito bolje prezentirali svoj program. Nama ostaje vrijeme da iz ovoga izvučemo neke pouke da vidimo gdje smo griješili i gdje nismo uspjeli dobro prezentirati naš program – rekao je prsdejednik županijskog SDP-a Tihomir Jaić.

– U II. izbornoj jedinici ostvarili smo naš cilj da dobijemo 6 mandata. Izašli smo ovdje u koaliciji sa HSLS-om i Darijem Hrebakom i ostvarili smo odlične rezultate u svim gradovima i velikom broju općina – rekao je Miro Totgergeli predsjednik županijskog HDZ-a i novi/stari saborski zastupnik.

Što se tiče preferencijalnih glasova u Bjelovaru najviše na listi HDZ / HSLS je dobio gradonačelnik Bjelovara i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak 3322, dok je na listi Restart koalicije najviše dobio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs 1330. To su ujedno i kandidati koji su dobili naviše preferencijalnih glasova birača u Bjelovaru.