Odgođena 46. Zapovijed pod lipom u Mikloušu

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija Zapovijed pod lipom je odgođena. Iako je bilo najavljeno održavanje ove manifestacije tradicijskih običaja moslavačkog kraja u Mikloušu od 10. – 12. srpnja, organizatori, KUD Sloga, odlučili su da zbog situacije s koronavirusom koja je iz dana u dan sve gora odgode održavanje.

Kako nam je kazala tajnica Društva Višnja Sudarević, članovi kud-a “Sloga” Miklouš, uzimajući u obzir situaciju uzrokovanu djelovanjem koronavirusa, donijeli su odluku o odgodi programa kojeg su pripremili za 46. Zapovijed pod lipom.

“Obzirom da se dio programa trebao održati u zatvorenom, a dio na otvorenom prostoru, shvatili smo da ne bismo mogli u potpunosti poštovati sve mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite RH. Obzirom da smo program postavili još 2019. godine, u vrijeme kada nitko nije očekivao ovakav razvoj događaja i pojavu epidemije, tijekom 5. i 6. mjeseca uz konzultacije s Ministarstvom kulture korigirali smo program, koji je inače od strane istog ministarstva i financijski potpomognut. Korekcije u programu odnose se na smanjivanje broja izvođača, a po svojoj kvaliteti, program je trebao biti još sadržajniji od svih dosadašnjih godina. Obzirom da smo najveći dio poslova oko organizacije već obavili, donošenjem odluke o odgodi programa morali smo obaviti i niz drugih poslova koji se odnose na obavještavanje sudionika, pokrovitelja i svih ostalih koji pružaju tehničku podršku o našoj namjeri da se odgođeni programi 46. Zapovijedi pod lipom, ukoliko to bude moguće ipak provedu do kraja ove kalendarske godine. Na kraju dodajem da smo odluku o odgodi donijeli teška srca, no kako nam je zdravlje i sigurnost naše publike, izvođača i nas samih na prvom mjestu, poručujemo kako nismo odustali od programa, već samo čekamo povoljniji trenutak da ga izvedemo i družimo se svi zajedno na još jednoj Zapovijedi pod lipom”, – kazala je tajnica Društva Višnja Sudarević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.