Župan Damir Bajs u Čazmi – Ulaganje u čazmansko školstvo dosegnut će 20 milijuna kuna

Prilikom današnjeg boravka u Čazmi bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je radove na energetskim obnovama Područne škole Draganec i matične škole u Čazmi. Radovi na Područnoj školi Draganec vrijedni 1,6 milijuna kuna su pri kraju i trebali bi biti završeni za dva tjedna, dok su u punom jeku radovi na obnovi matične škole u Čazmi i Školsko-sportske dvorane. Vrijednost tih radova je 10 milijuna kuna, no Županija će uložiti i dodatna sredstva iz svog proračuna u iznosu od milijun i pol kuna za novi namještaj , a kako je riječ o školi koja je građena još 1950-tih godina radovi zahtjevaju dodatna ulaganja.

– Kada smo pregledali školu i popričali s nadzornim inženjerom, izvođačem radova i ravnateljicom onda ću reći da ćemo trebati dati i dopunska sredstva županije i to značajna kako bi se iskoristila prilika da se sve ono što se otkrilo, a nije predviđeno projektom, kao što je promjena dijela instalacija, podova i stropova. Mislim da je to sada potrebno, jer ako to sada ne napravimo pitanje je hoćemo li ikad. Radovi na čazmanskoj školi će biti gotovo najveći u ovom županijskom investicijskom ciklusu – rekao je župan Bajs.

Radovi na školi u Čazmi obuhvaćaju zamjenu stolarije, obnovu krovišta, postavljanje nove termo ovojnice, obnovu stropa i podova, ugradnju nove LED rasvjete te radove na dvorani, a napokon će biti i riješen problem nedostatka učionica kazala je ravnateljica Lidija Osman.

– Problem s učionicama je riješen, dobili smo 5 novih učionica, pregradnjom velikih učionica, ali i prostorom koji je rađen iznad dvorane, tako da smo tamo dobili dvije nove učionice. Novi je i prostor knjižnice, učenici će zaista biti sretni kada vide koji su prostor dobili preuređenjem stanova koji su bili u školi – rekal je ravnateljica Osman.

Pedagoginja u OŠ Čazma Marina Uher rekla je kako će se energetskom obnovom dobiti puno kvalitetniji uvjeti rada i ugodnije ozračje na radnom mjestu.

– Više prostora svima nama olakšava bolju nastavu i sve ostale prostore koje radimo, ali i izvan nastavne aktivnosti koje su isto tako važne u cjelokupnom odgoju i obrazovanju – kazala je Uher.

Dodajmo na kraju kako je pred raspisom natječaja energetska obnova škole u Dapcima, a energetska obnova očekuje i školu u Mikloušu čime će  ulaganja Županije u čazmansko školstvo dosegnuti 20 milijuna kuna.