Župan Damir Bajs obišao radove na energetskoj obnovi škole u Gornjem Dragancu

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs danas boravi na području Grada Čazme gdje će obići radove na Područnoj školi Draganec, matičnoj školi u Čazmi, a na kraju će posjetiti i Čazmatrans.

Prvo je obišao radove na na energetskoj obnovi Područne škole u Gornjem Dragancu, projektu vrijednom 1,6 milijuna kuna.

Župana Bajs i njegove suradnike dočekali su ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman i učitelji i učiteljice Područne škole Draganec. Župan se uvjerio da su radovi koji su počeli 11. siječnja u poodmakloj fazi i prema riječima izvođača, radovi bi trebali biti gotovi za 2 tjedna čime će ova škola u novom ruhu dočekati učenike početkom sljedeće školske godine.

– Svako ulaganje u školstvo omogućuje napredak društva. Škola nakon obnove izgleda sjajno. Obnova je bila neophodna i siguran sam da će svi biti oduševljeni, i učenici i roditelji. Učitelji i učiteljice su već sada oduševljeni, zahvaljujemo Županiji kao našem osnivaču koja je omogućila ovu energetsku obnovu i na taj način dokazala da treba kvalitetu školovanja podići u malim sredinama. Sve je obnovljeno, od temelja do krova, stolarija, zidovi, podovi, krovište, čekamo još pametne ploče da se postave i uvjeti će biti odlični za rad i radujemo se novom početku – rekao je učitelj Vojislav Klinac.

Župan Bajs nakon obilaska Područne škole Draganec odlazi u obilazak radova na matičnoj školi u Čazmi.