Grad Bjelovar napravio prvi teren s umjetnom travom u županiji

4,5 milijuna kuna je grad Bjelovar uložio u infrastrukturu na nogometnim terenima Gradskog stadiona u Bjelovaru kojeg koriste nogometaši Nogometnog kluba Bjelovar, atletičari ali i drugi rekreativci. Grad je ovih 4,5 milijuna kuna uložio u teren gdje je postavljena umjetna trava. Inače, na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije nema ni jednog terena gdje je postavljena umjetna trava, i ovaj teren će biti prvi. Da je 4,5 milijuna kuna velika investicija u sportsku infrastrukturu u Bjelovaru kazao je i gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg obilaska terena.

– Mi se sada pomalo dokazujemo kao grad koji ulaže strašno u infrastrukturu, pogotovo u sportsku infrastrukturu. Ovdje je samo vrijednost umjetne trave 1,7 milijuna kuna, 2,2 milijuna kuna je vrijednost pripravnih radovA i 200 tisuća kuna će biti trošak dodatne opreme. 4,5 milijuna kuna je ogroman iznos za grad Bjelovar ali mi smo odlučili definitivno ulagati sve više novca u sportsku infrastrukturu-rekao je Hrebak.

Danas su otvorene i nove društvene prostorije Nogometnog kluba Bjelovar koje su napravljene po principu jednu kunu grad, a jednu kunu je morao osigurati Nogometni klub Bjelovar zajedno sa svojim sponzorima.

-To je način koji promoviramo već jedno određeno vrijeme gdje stvarno sa sportskim klubovima idemo da grad pomogne, ali nitko neće dobiti ništa na pladnju nego će svi morati zajedno uložiti kako bi osigurali infrastrukturu. Mislim da je to najbolja stvar. Grad bi možda i mogao investirati kompletan iznos, ali angažiramo i njih da se doista potrude, da budu aktivni i da doista pokušamo napraviti što više infrastrukture na području našeg grada-zaključio je Hrebak.

Grad ima u planu i gradnju atletske staze, prve u županiji, čiju će izgradnju u potpunosti grad financirati, a za otprilike dva tjedna bit će objavljen i javni natječaj za gradnju nogometnog stadiona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.