Gordan Jandroković iz Grubišnog Polja poručio Domovinskom pokretu: HDZ ne zanimaju foteljaši i ucjenjivači!

Kandidati koalicije HDZ-a i HSLS-a predvođeni nositeljem liste u 2. izbornoj jedinici Gordanom Jandrokovićem posjetili su danas Grubišno Polje.
Uz gradonačelnika Zlatka Mađeruha i predsjednika Gradskog vijeća Ivu Martinovića obišli su Poduzetnički inkubator i radove na industrijskoj zoni.
Nositelj liste Gordan Jandroković tom prilikom odgovarajući na novinarska pitanja kazao je kako je trend HDZ-a po anketama u rastu i vjeruje da će to biti vidljivo i nakon parlamentarnih izbora kada će lista HDZ-a biti relativni pobjednik izbora, te da će HDZ biti taj koji će ući u pregovore o sastavljanju nove vlade.

Na izjave koje dolaze iz Domovinskog pokreta i Miroslave Škore da će koalirati s HDZ-om ali pod uvjetom da premijer Plenković ne bude i dalje predsjednik vlade, Jandroković je kazao kako je to neozbiljna teza čovjeka koji misli da je politika igra i zabava i koji nije svjestan da se nalazimo u vrlo ozbiljnom političkom vremenu:

– HDZ kao relativni pobjednik izbora tražit će svoje partnere među onim političkim opcijama koje će imati adekvatan broj mandata u Saboru, koji će nam biti svjetonazorski i programski prihvatljivi i ono što je jako važno to moraju biti ljudi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom – kazao je Jandroković.

Dodao je i kako će premijer biti vođa one političke stranke koja je najjača u koaliciji i da je uvjeren da će to biti Andrej Plenković. Ponovio je i kako je pred Hrvatskom ali i Europom izazovno vrijeme koje traži odgovorne i ozbiljne lidere koji su se dokazali.

Danas su se u medijima pojavile i želje Domovinskog pokreta oko podjele ministarstava ako će koalirati s HDZ-om na što je Jandroković kazao da HDZ ne zanimaju foteljaši i ucjenjivači i još jednom ponovio kako će HDZ tražiti odgovorne partnere koji su spremni preuzeti odgovornost.

– Takva vrsta pritiska, da netko nekog ucjenjuje i da netko vidi sebe na nekom mjestu i poziciji ponovno pokazuje političku neozbiljnost ali i neodgovornost za ono što je pred nama – kaže Jandroković.

Kako su danas objavili mediji, u slučaju koalicije HDZ-a i Domovinskog pokreta ministar kulture u novoj Vladi bio bi Zlatko Hasanbegović. Na pitanje vidi li Hasanbegovića kao ministra kulture, Jandroković je rekao NE!