Gordan Jandroković i danas boravio na području Bjelovarsko-bilogorske županije – Dobio podršku načelnika Velike Pisanice Fredi Palija

Gordan Jandroković, nositelj liste koalicije HDZ-a i HSLS-a posjetio je danas i Veliku Pisanicu, Veliki Grđevac i Novu Raču. Rekao je kako mu je drago da je ponovno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kojoj prirodno i pripada.

– Drago mi je da imam potporu ljudi s kojima se srećem, da prepoznaju program sigurne Hrvatske. Vremena su izazovna, pogotovo ona koja su pred nama i traže ozbiljne i odgovorne ljude koji su se dokazali kao lideri u kriznim situacijama. Traže ljude koji su spremni preuzeti odgovornost i čvrsto voditi Hrvatsku u razdoblju koje je pred nama. Ja vjerujem da HDZ ima takvog čovjeka, a to je Andrej Plenković. Na lijevoj strani političkog spektra osim napada,  manipulacija i uvreda ne vidim ništa sadržajno što bi moglo ukazati da su spremni i kapacitirani voditi Hrvatsku u idućim godinama – rekao je Jandroković.

Jandroković je ponovio kako očekuje da će HDZ ponoviti rezultatiz 2015. I 2016 godine kada je HDZ osvojio 6 mandata u 2. Izbornoj jedinici.

3. na listi koalicije HDZ/HSLS je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je podsjetio na činjenicu kako u zadnjih 30 godina lokalna samouprava nije nikada dobila sredstava kao u zadnje četiri godine ove Vlade.

– Samo Grad Bjelovar je na godišnjoj razini dobio gotovo 13 milijuna kuna više nego što je dobivao godinama do sada. To je ogroman novac i onda ako si još sposoban taj novac uložiti u EU fondove, pa vučeš 50 ili 60 milijuna kuna onda si napravio jako puno za svoje mjesto i svoj grad. Na području županije imamo uspješne načelnike i gradonačelnike koji to koriste i vidi se da se na svakom koraku gradi. Na nama je da nastavimo dalje ove četiri godine jer je evidentno da je velika količina novca bila prisutna na području naše županije. Ako se ovako nastavi bit će to jedan veliki uzlet i gradova i općina, ali i naše županije u smislu EU fondova i općenito podizanja standarda života građana – rekao je Hrebak.

Podrška koaliciji HDZ-a i HSLS-a došla je i od načelnika Općine Velika Pisanica Fredija Palija.

– Što se tiče ove Vlade, a osobito ministra Marića koji je uvijek bio konkretan, lokalna samouprava je konačno došla na svoje i dobila puno više sredstava fiskalnim poravnanjem. To je puno značilo malim jedinicama lokalne samouprave, kao što je i naša i  mogli smo puno više računati na sredstva koja su se koristila za infrastrukturu. Svaki načelnik u Hrvatskoj, neovisno kojoj političkoj opciji pripada, mora reći da je ova zadnja Vlada u ove četiri godine, što se tiče lokalnih jedinica izdvojila puno sredstava – rekao je načelnik Pali.

Fredi Pali je dao podršku HDZ-u i Andreju Plenkoviću kao kandidatu za novog/starog premijera riječima kako iako nije član nijedne stranke njegov glas ide HDZ-u:

– Ako me pitate što se tiče premijera, ponavljam nisam u HDZ-u, kad sad budem morao birati, u svakom slučaju će mi biti draže da ostane Andrej Plenković premijer, nego ovi ostali kandidati koji su predloženi – kazao je Pali.

Načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić, iako ne pripada istoj političkoj opciji na ovim izborima kao Gordan Jandroković, ipak ga je dočekao u Novoj Rači kao još uvijek aktualnog predsjednika Sabora, no nije mogao ne priznati kako je u zadnje četiri godine i Općina Nova Rača dobila više sredstava iz države na svoj račun:

– Načelnik sam u drugom mandatu. U prvom mandatu nije bilo toliiko novaca ali mogu reći da sam reformom financija i dodijeljenim sredstvima općinama u zadnje četiri godine jako zadovoljan – rekao je Knežić.