Uređuje se unutrašnjost multifunkcionalnog centra u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna

U Gradu Čazmi u tijeku su radovi u sklopu projekta Čazma Natura. Trenutno se radi na uređenju unutrašnjeg dijela zgrade na glavnom trgu u Čazmi, tzv. multifunkcionalnog centra. Radovi su vrijedni 2,2 milijuna kuna.

Uređenjem ove zgrade i nove tzv. „Zelene tržnice“ u njezinoj neposrednoj blizini, gradsko središte dobit će nov izgled i svrhu. Stanovnici grada Čazme dobit će još jedan suvremeno uređen prostor za okupljanja, koji će služiti i za prezentaciju čazmanske povijesti, prirodnog bogatstva te domaćih proizvoda i suvenira.

Prostor će sadržavati i konferencijsku salu, odnosno dvoranu za edukacije, predavanja i prezentacije za posjetitelje, edukativne programe i radionice za stanovnike, ured turističke zajednice i turističko-informativni centar za pružanje informacija i promidžbenih materijala posjetiteljima te suvenirnicu.

Čazma Natura najveći je projekt koji se trenutno provodi u gradu. Cjelokupna vrijednost projekta je oko 26 milijuna kuna. Projektom se cilja na stvaranje zelenog turizma kroz korištenje prirodne baštine i stvaranjem održivog društveno-gospodarskog razvoja na regionalnoj razini.

Zbog toga će se u funkciju staviti čak 123 sadržaja različite posjetiteljske infrastrukture. Neki od projekata bit će uspostava Multifunkcionalnog interpretacijskog centra i Istraživačko-volonterskog centra, izgradnja Sportskog parka, uređenje rekreacijskog centra Bio park, parka Arboretum, poučno-tematske staze te još mnogo drugog sadržaja koje možete provjeriti na stranicama projekta.

S radovima se krenulo još 2015. godine i sve bi trebalo biti gotovo do kraja 2021. godine.

Trenutno se unutar samog projekta provodi i nekoliko „manjih“ radova poput već spomenutih radova na unutarnjem uređenju zgrade multifunkcionalnog centra (2,2 milijuna kuna), zatim uređenja Medjama (2 milijuna kuna), radova na parku Arboretum kod Osnovne škole Čazma, postavljanja informativnih ploča, Zelena tržnica, bike park (638.000,00 kn) te autobusna stanica (40.000,00 kn).

Većina iznosa će se sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda, dok od ukupnog financijskog kolača na Grad otpada oko 2 milijuna kuna troškova. (P.B./Grad Čazma)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.