Počelo uklanjanje štetnih tonera u Biškupovoj ulici

Godinama stanovnici dijela Ulice Petra Biškupa Vene žale se na velike količine odbačenih tiskarskih tonera na zemljištu koje je promijenilo tri vlasnika, a posljednji, Zadruga Joks, je otišla u stečaj. Toneri tamo stoje već više od 8 godina. Vezano uz problem, mjere je poduzimao i državni inspektorat. Nakon cijele procedure koja je bila nužna da se uđe u privatni posjed i nakon što su se gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i stečajni upravitelj zadruge Joks dogovorili, Grad Bjelovar je putem javne nabave odabrao ovlaštenu tvrtku za prikupljanje opasnog otpada, Spectra Media d.o.o. iz Zagreba.

-Grad Bjelovar će snositi sve troškove sanacije, nakon osam godina stanovnici ovog djela grada to zaslužuju. Trošak se penje od 30 do 40 tisuća kuna. Ne znamo još koliko ovdje još ima tog opasnog materijala. Uspjeli smo na zadovoljstvo, stalne molbe i peticije i zajedničke apele i prema nadležnom ministarstvu i institucijama, zajedno sa stanovništvom koje tu živi riješiti ovaj problem. Vjerujem da će stanovnici napokon nakon devet godina čekanja i borbe s ovom teškom birokracijom i administracijom dočekati svjež zrak u ovom djelu grada-rekao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Grad Bjelovar će platiti troškove uklanjanja te će se potom naplatiti od Joks zadruge u stečaju. Uklanjanje tonera vršit će radnici tvrtke najmanje tri dana zaredom, 30. lipnja te 1. i 2. srpnja, na veliko veselje stanovnika okolnih kuća.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.