Najavljen „SKORO 15. DOKUART“

Udruga za promicanje kulture DOKUart iz Bjelovara, uz potporu Grada Bjelovara, organizira 15. po redu međunarodni festival dokumentarnog filma, DOKUart. Ove godine festival je u nešto drugačijem izdanju. S obzirom na situaciju uzrokovanu koronavirusom, odlučeno je uobičajen termin festivala u listopadu, zamijeniti ljetnim. Upravo radi toga osmišljen je i nešto drugačiji naziv ovogodišnjeg festivala – „Skoro 15. DOKUart“. U tri mjeseca bit će ponuđeno 14 filmova, na četiri različite lokacije, a među njima su tri hrvatske premijere.

Prva lokacija gdje će 10. srpnja u 21 sat biti prikazan i prvi film, njemački film pod nazivom Vodootporne, je u središtu grada u Boho parku, gdje se odvija i program Bjelovarskoga kulturnog ljeta.

Tu su još tri izuzetno zanimljive lokacije – dvorište takozvanih crvenih zgrada preko puta bolnice, dvorište Naselja kralja Petra Krešimira 4., već poznata projekcija pod zvijezdama u Maglenči te drive in projekcije na parkiralištu.Na programu Bjelovarskoga kulturnog ljeta je ponovno i Filmodrom ljetno kino koji 1. srpnja otvara nagrađivani poljski film Hladni rat. Na rasporedu je deset filmova.

Pogledajte poveznice ispod za prvi dio programa „Skoro 15. DOKUart“ te program Filmodroma. Sve projekcije su besplatne. Dođite i uživajte!

https://dokuart.hr/

program/https://dokuart.hr/filmodrom/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.