Jandroković iskazao potporu Hrvatima Bosanske Posavine: “Hrvatska Vlada će i dalje pomagati obnovi crkve i samostana na Plehanu kod Dervente!”

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je u nedjelju navečer na susretu Hrvata Bosanske Posavine u Sesvetskoj Sopnici, iskazavši im potporu kao i obnovi crkve i samostana na Plehanu kod Dervente.

“Došao sam ovdje iskazati potporu Hrvatima iz Bosanske posavine, to je dio hrvatskog naroda koji je strašno stradao kroz povijest, u II. svjetskom ratu i tijekom Domovinskog rata”, izjavio je Jandroković u Župi Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, gdje je prisustvovao i euharistijskom slavlju.

Predsjednik Sabora izrazio je svoju potporu akciji obnove  franjevačkog samostana i crkve sv. Marka na Plehanu u Bosanskoj posavini, koji su srušeni tijekom rata u BiH.

“Hrvatska vlada je pomagala obnovu crkve i samostana i sasvim sigurno će i u budućnosti pomagati taj važan projekt koji je simbol hrvatstva tog dijela BiH, simbol njihove vjere, opstojnosti i snage. Naša je obaveza i dužnost da kao Hrvatska pomognemo Plehanu”, poručio je Jandroković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.