25 godina Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije – Ključno je da naši lovci nastave tradiciju lovstva u Županiji, naglasio župan Damir Bajs

U Vili Garić u Podgariću je u nedjelju održana redovna  izvještajna sjednica skupštine Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije kojoj je prisustvovao župan Damir Bajs.

Županijski Lovački savez  formiran je 1994. godine i prošlo je 25 godina u kojima se radilo na razvoju i unapređenju lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije i vide se pozitivni pomaci rekao je predsjednik Saveza Mato Kovačević.

Suradnja Lovačkog saveza i Bjelovarsko-bilogorske županije traje preko dvadeset godina, te su taj način suradnje brojni prepisali od nas, slikovito se izrazio Kovačević.

Suradnju Lovačkog savaeza i Županije pohvalio je i Ivica Budor glavni tajnik Hrvatskog Lovačkog saveza:

– Lovačka društva, posebice s područja Bjelovarsko-bilogorske županije su uzoritija Lovačka društva, što znači aktivna, imaju dobra lovišta, povoljne cijene lovozakupa i dobru suradnju i s nama i sa Županijom. Uz ove probleme koje smo riješili vezano uz štete, mislim da će to utjecati na njihov razvoj još više i bolje – kazao je Budor.

– Ono što je ključno je da u 43 zajednička lovišta pod nadležnošću Županije uvijek i svugdje su domaći lovci i lovne udruge gospodarile tim lovištima. To je nešto što trebamo očivati – rekao je župan Bajs i dodao:

– Govorim o činjenici da lovstvo ima jednu dugu tradiciju upravo ovdje, da su naši pradjedovi i djedovi  bili lovci i meni je ključan ne samo onaj komercijalni aspekt lovstva, nego i činjenica da upravo naši lovci i nastave tu tradiciju. Uz činjenicu da su gotovo 25 godina i ugovori praktički na snazi, jednakih iznosa, u praksi samo 7 tisuća kuna za naše lovne udruge po lovištu, Županija naravno podupire lovstvo sa nizom mjera, a tako će nastaviti i u 2020. godini – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.