Završna konferencija projekta “Kotač promjene” : Uskoro i nastavak projekta kroz koji će se zaposliti 50 žena

Projekt Kotač promjene u sklopu Programa Zaželi, u kojemu je cilj bio zaposliti 77 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina, bliži se kraju. Grad Bjelovar za njega je bespovratno dobio 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, najviše u Hrvatskoj u tom Programu. Radnice koje su dobile posao u sklopu projekta, radni odnos imaju do 30. lipnja ove godine. Sukladno tomu, danas je održana završna konferencija projekta Kotač promjene na kojemu su predstavljeni rezultati projekta, a kojima je iznimno zadovoljan gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

– Iznimno smo zadovoljni ovim projektom, kroz dvije godine kroz njega je prošlo više od devedeset žena. Nekima je tako osigurana i mirovina, tako da ovih 77 žena i nije 77 nego ih je puno više. Neke su upravo radeći na ovom projektu godinu dana otišle u zasluženu mirovinu, a netko drugi je došao na njihovo mjesto i nastavio raditi -rekao je Hrebak.

Grad Bjelovar prijavio je nastavak projekta i jučer je dobio potvrdu da je projekt prošao administrativnu provjeru te bi uskoro opet trebao zaživjeti na području grada Bjelovara:

– Nastavak projekta nije vrijedan toliko puno, vrijedan je pet milijuna kuna, što je maksimalan predviđen iznos koji je bio na natječaju na raspolaganju. Mi smo se i ove godine prijavili u maksimalnom iznosu, projektom bi se zaposlilo 50 žena koje bi se brinule o 300 korisnika – dodao je Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.