Općina Ivanska slavi Dan općine

Općina Ivanska je povodom obilježavanja Dana Općine pripremila bogat dvodnevni program u sklopu kojeg je jučer u večernjim satima održana svečana sjednica Općinskog vijeća.
Na početku sjednice predsjednik Općinskog vijeća Marin Samardžija zahvalio je uzvanicima i gostima na dolasku i svim stanovnicima čestitao Dan Općine.

Načelnik Općine Željko Mavrin predstavio je rezultate rada u proteklih godinu dana i pritom rekao kako je Ivanska danas veliko gradilište, obnavlja se Osnovna škola i sportska dvorana od temelja do krova, vrijednost investicije je oko 8,5 milijuna kuna. Projekt realizira Bjelovarsko bilogorska županija na čemu je načelnik Mavrin zahvalio županu Bajsu. Završena je izgradnja mrtvačnice u Staroj Plošćici, i ovaj projekt je realiziran uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije. U suradnji općine i DVD-a Ivanska obnovljen je i vatrogasni dom u Ivanskoj. Nabavljen je traktor i bočna kranska kosa. U prošloj godini radilo se i na obnovi prometnica na području općine, tako su asfaltirane prometnice prema Samarici u dužini od 2,5 kilometra, Babinac-Gornja Petrička. Uređen je dom u Babincu, isto tako promijenjena je stolarija na nekoliko domova, počela je gradnja vodovoda u naselju Križic. Završen je projekt besplatnog interneta u centru Ivanske. Ovih dana na području općine postavljena su tri nova dječja igrališta. Općina Ivanska bila je partner Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na projektu “Zaželi” preko kojeg je bilo zaposleno deset žena koje su brinule o pedeset korisnika s područja općine.

O planovima u 2020. godini načelnik Mavrin je rekao:

– Plan nam je do kraja godine urediti dječji vrtić što mislim da ćemo i ostvariti jer imamo financijsku konstrukciju. To je investicija od 1,6 milijuna kuna, od toga 1,5 milijuna kuna nam je odobreno dok općina treba osigurati 100 tisuća kuna. Kružni tok u centru Ivanske smo prijavili za sufinanciranje u Ministarstvo unutarnjih poslova za što nam je odobreno 310 tisuća kuna. Do kraja godine očekuje nas uređenje parkirališta ispred našeg društvenog doma i općine. Kroz mjesec do dva nabavit ćemo i novi kombinirani stroj za što smo dobili sredstva od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u visini od 168 tisuća kuna, ostatak potrebnih sredstava podmirit će općina – rekao je Mavrin.

U planu je i prekrivanje doma u Gornjoj Petričkoj, obnovnit će se krovište na zgradi općine za što je općina dobila 180 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja. Općina će svojim sredstvima pomoći i na obnovi krovišta na župnoj crkvi u Ivanskoj. U planu je izgradnja drvenog mosta između naselja Srijedska i Berek, ali i nastavak obnove prometnica na području općine što će ovisiti o raspoloživim sredstvima.

– Ceste su nam dosta bitne za našu općinu, a dosta su u lošem stanju. To su Paljevine-Kolarevo selo, Samarica do kraja, imamo cestu u Utiskanima i još nam je za obnovu cesta Križic-Utiskani. Obnova je bila u planu ove godine ali da nije bilo ove nesretne korone sve bi se možda ove godine i napravilo – rekao je Mavrin.

Suradnju između općine i županije pohvalio je Bjelovarsko bilogorski župan Damir Bajs:

– Ukupna investicija Bjelovarsko-bilogorske županije na području općine Ivanska u proteklih godinu dana je 17 milijuna kuna. Do kraja godine iznos će biti i veći. Najveći dio toga vezan je uz cestogradnju. Tu je i pitanje vodoopskrbe, program „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“. Ipak za mene je najveći i najznačajniji projekt kompletna modernizacija i energetska obnova naše Osnovne škole Ivanska i školsko-sportske dvorane. Jedan je to od skupljih projekata i na nivou Republike Hrvatske koji će na kraju iznositi oko 10 milijuna kuna, od čega će znatan dio biti županijskih sredstava. U cijelosti će se obnoviti škola, školsko-sportska dvorana, riješit ćemo pitanje namještaja, opreme, tehnike, da to bude onako kako treba. Moram reći da za djecu koja idu u školu moramo napraviti uvjete koji su dostojni 21. stoljeća. Rekao bih da u općini Ivanska, koja ima sjajnu tradiciju školstva, ali nema školu kakvu bi trebala imati, sada će to biti prilika da napravimo jedan prekrasan objekt, koji je ovoga trenutka u izgradnji. Tu je i projekt vezan na to, a to je pitanje autobusnog okretišta, ulaska autobusa i vanjskog igrališta koje također treba riješiti. Pričali smo i sa župnikom pa ćemo vidjeti i oko investicija koje su već osigurane, a vezano uz promjenu krova na crkvi u Ivanskoj. Potrudit ćemo se da investicija na ovom području bude još više – naglasio je župan Bajs.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća župan Bajs je u pratnji načelnika Općine Željka Mavrina obišao novoobnovljene prostorije DVD-a Ivanska te sudjelovao u paljenju Ivanačkog krijesa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.