Obilježen Dan Općine Sveti Ivan Žabno: U zadnjih godinu realizirana tri važna projekta za općinu

Povodom Dana Općine Sveti Ivan Žabno održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.
Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Krešimir Habijanec, koji je kazao kako je ovaj saziv vijeća održao 22. radne sjednice općinskog vijeća i tri svečane.

Habijanec je istaknuo gradnju dječjeg vrtića, saniranje odlagališta otpada Trema Gmanje kao dva kapitalna projekta koja su završena u ovoj godini, a tu je i izgradnja pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno te modernizacija ceste Lanišće – Trema Gornje Selo koja je ostvarena uz potporu Koprivničko-križevačke županije. Projekt čija je realizacija pred općinom je izgradnja industrijske zone koja će biti kod željezničke stanice i kod Trema farme, čije su prometnice nedavno modernizirane.

Načelnik Općine Nenad Bošnjak kazao je kako je ova godina za općinsku vlast bila iznimno dinamična, teška, radna i prožeta s nekim novim izazovima ali su realizirana tri važna i dugo očekivana projekta za općinu, a to su izgradnja vodotoranja, sanacija odlagališta otpada Trema Gmanje i dječji vrtić

U proteklih godinu dana realizirani su i radovi na izgradnji sekundarnog voda u Kenđelovcu, Brezovljanima, nastavak u Zagrebačkoj i Cvjetnoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu te Pavlovićevoj ulici u Cirkveni, a kandidirana je i vodosprema u Tremi čija je vrijednost 3,5 mil. kn, a početak radova planiran je za 1. srpnja. Izrađen je i projekt budućeg kanalizacijskog sustava od Škrinjara do Markovca Križevačkog. U završnoj je fazi i sanacija odlagališta otpada Trema Gmanje vrijedna pet milijuna kuna, time je završena dugogodišnja agonija nelegalnog odlaganja otpada čime je spriječen daljnji negativan utjecaj na okoliš. Ove godine završena je i dugoočekivana dionica u dužini od 3 kilometra koja spaja Tremu i Sveti Petar Čvrstec gdje je Općina financirala podlogu, a Županija asfalt. Realiziran je i dugo očekivani projekt izgradnje dječjeg vrtića.

-Radovi na dječjem vrtiću su završeni prije par dana te slijedi ishođenje uporabne dozvole i provođenje procedure oko otvaranja ustanove. Projekt je financiran EU sredstvima te Fonda regionalnog razvoja u iznosu većem od sedam milijuna kuna. Vrtić će se sastojati od tri vrtićke skupine od po dvadesetero djece. Da je vrtić prijeko potreban govori i iskazani interes od preko 70-ero djece, na što smo vrlo ponosni – naglasio je načelnik Bošnjak uz zahvalu Županiji na podršci u projektima.

Bošnjak je zahvalio i županu Darku Korenu, koji je omogućio realizaciju još jednog važnog projekt za općinu, a to je izgradnja školsko-sportske dvorane. Projekt je vrijedan 15 milijuna kuna, financirat će se uz kreditno zaduženje pola županija, pola općina, natječaj je u tijeku.

Župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren zahvalio je svima koji pomažu u realizaciji projekata na području Općine Sveti Ivan Žabno.

-Svi ovi projekti mogu ukazati na jednu iznimnu aktivnost, posebno u ove posljednje tri godine na čemu čestitam općinskom vodstvu koje nastoji stvoriti najbolje uvjete za žitelje ovog prostora. Županija će i dalje nastaviti s podupiranjem projekata u Općini, a upravo je danas raspisan natječaj za izgradnju školske sportske dvorane vrijedne 15 milijuna kuna. Ponude će se otvoriti 15. srpnja i ako bude sve kako treba onda bi u jesen trebali krenuti u izgradnju objekta koji će dodatno podići kvalitetu života stanovnika – istaknuo je župan te svim stanovnicima čestitao Dan Općine.
U ime prisutnih gradonačelnika i načelnika prisutnima se obratio načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak koji je čestitao vodstvu općine Sveti Ivan Žabno na napretku, a uzvanicima su se prigodnim riječima i čestitkama obratili i saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.