Koronavirus se vratio u Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Koronavirus se vratio u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, potvrđeno je to danas na konferenciji za medije županijskog Stožera Civilne zaštite.

Riječ je o povratnici iz inozemstva kojoj je nakon blagih simptoma napravljen test koji je bio pozitivan. Tako, nakon što 66 dana nije bilo novozaraženih i 36 dana otkako je županija bila korona-free, ponovno imamo oboljelu osobu.

Epidemiolozi rade na ovom slučaju, a do daljnjega su zabranjene posjete u bjelovarsku bolnicu, rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Alli Allouch.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs je naglasio važnost da virus ne uđe u zdravstveni sustav, a ni u domove za starije, pa su i u domove ponovno zabranjene posjete, ali i izlasci korisnika, kako u županijskom domu, tako i svim privatnim domovima.

– Sve službe će biti u većem stanju pripravnosti, pozivam sve da budu odgovorni i da se pridržavaju mjera koje su prije zadane. Stanovnici županije bi trebali izlaske iz Republike Hrvatske odgoditi ili svesti na najmanju moguću mjeru. Nadajmo se da ćemo ostati na ovom jednom slučaju koji je potvrđen – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.