PRIOPĆENJE DAMIR BAJS – NEZAVISNE LISTE: BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA I OVAJ DIO HRVATSKE BEZ DRŽAVNO VOĐENIH PROJEKATA

HDZ je objavio priopćenje za medije u kojemu je ispravno naznačio da postoje kritike kako ova Vlada HDZ-a ne čini ništa na našu županiju. Obzirom da je jedine kritike uputio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, ujedno i predsjednik Damir Bajs Nezavisne liste, moramo potpuno jasno reći da Bjelovarsko-bilogorska županija, ali i ovaj dio Hrvatske nema državno vođenih projekata.

            Bjelovarsko-bilogorska županija najveći je investitor u ovom dijelu Hrvatske, vodi projekte vrijedne oko 700 milijuna kuna, od gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar kojoj se HDZ konstantno protivio do obnove 44 škole, međutim nama, ali i ovom dijelu Hrvatske nedostaju državno vođeni projekti.

            Sadašnji premijer je bio u Bjelovaru i nije porekao da država ovdje nema  vođenih projekata, ali da je bio u Istri imao bi se čime pohvaliti, od 562 milijuna kuna koliko je Vlada HDZ-a dala Istri za njihovu bolnicu u Puli ili s ulaganjem od preko 2 milijarde kuna za proširenje Istarskog ipsilona. To je ono što nama nedostaje, jer dok u Istri Vlada proširuje Istarski ipsilon za dvije trake mi nemamo još ni metra brze ceste.

            Međutim, HDZ i u novom izbornom programu opet je zaobišao ovaj dio Hrvatske. Naznačili su nastavak projekta Slavonija, ali i pokretanje ulaganja u Dalmatinsku zagoru, Liku, Banovinu, Gorski kotar i otoke. To samo znači da do sada nisu imali program za ovaj dio Hrvatske i očito ne postoji namjera da se to promijeni. To je potpuno jasno. I što možemo očekivati, ako HDZ pobjedi na parlamentarnim izborima. Ništa. Ovog dijela Hrvatske neće biti u igri, novac i državno vođeni projekti će ponovno odlaziti u druge dijelove Hrvatske, a središnji dio Hrvatske i Bjelovarsko-bilogorska županija neće biti bitni, kao i do sada.