Župan Damir Bajs u daruvarskoj Vodoprivredi: “Puno se toga promijenilo u ovih nekoliko mjeseci, a sve što se promijenilo, promijenilo se na bolje!”

Župan Bajs je prilikom posjeta Daruvaru posjetio Vodoprivredu Daruvar i upoznao se s trenutnim stanjem u tvrtci koju je Bjelovarsko – bilogorska županija spasila od stečaja, te se upoznao s planovima za daljnje poslovanje tvrtke.

Robert Marinić direktor Vodopivrede rekao je kako je u razdoblju od tri mjeseca kako nisu isplaćivane plaće iz tvrtke otišlo 20-tak ljudi ali ih se sada vratilo 9.

– Ono što je perspektiva poduzeća je rad na aglomeraciji u Pakracu gdje ćemo raditi kao podizvođač za jednu slovensku tvrtku, ovih dana ćemo zaključiti ugovor u prvoj fazi u visini od 20-tak milijuna kuna, a u drugoj do 35 milijuna. Ono što je dobro , osim te aglomeracije, sljedećih godina imamo još nekoliko aglomeracija u okruženju, što su veliki poslovi. Prema našim projekcijama poslova ima, samo se mi moramo restrukturirati i organizacijski prilagoditi da budemo konkurentni, to je ključ uspjeha – rekao je Marinić.

1,8 milijuna kuna iznos je za koji je  Županija kupila dionice Vodoprivrede prije 2 mjeseca i spasila tvrtku stečaja. Situacija je stabilizirana, a Županiji nije bio interes da postane vlasnik preko 50% dionica tvrtke već da stotinjak radnika Vodoprivrede i Ribnjačarstva Končanica ne ostane bez posla, rekao je župan Bajs:

– Ono što je najbitnije je da se tvrtka vraća na tržište i to je ključni element, to je najvažnije, da se kroz posao može rješavati pitanje dugova, da se radnicima ispate njihova materijalna prava i da se stvori jedna budućnost za ovu tvrtku. Kako stvari sada stoje, puno se toga promijenilo u ovih nekoliko mjeseci, a sve što se promijenilo, promijenilo se na bolje – kazao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.