Čazmanske mažoretkinje obilježile Svjetski dan mažoret sporta

Nakon duga 3 mjeseca pauze, Čazmanske mažoretkinje su ponovno krenule s radom. Iako su im sva natjecanja odgođena i premještena za rujan kada počinje nova plesna sezona, vrlo rado se odazivaju na razne online nastupe i manifestacije.

Ovog vikenda proslavile su Svjetski dan mažoret sporta. Manifestaciju koju slave mažoretkinje diljem svijeta obilježile su zajedničkom koreografijom koju su snimale na raznim lokacijama u Čazmi, ali i na imanju obitelji Salaj. U koreografiji su sudjelovali svi dobni uzrasti, od onih najmanjih djevojčica, pa sve do onih velikih i najstarijih djevojaka. Ova manifestacija se održava zadnjih nekoliko godina kako bi se djeci i mladima prikazao mažoret sport kao plesno sportska aktivnost koja zahtijeva eleganciju, energiju i savršenstvo, što je ujedno i moto Svjetske Mažoret Federacije (Elegance-Energy-Perfection, Majorette Sport World Federation).

Također, prije nekoliko tjedana njihove dvije najmlađe članice sudjelovale su na online natjecanju u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske kako bi potakli djecu da se i dalje aktivno bave plesom dok traje pauza. U kategoriji solo pom pon za djecu, Ema Horvat je osvojila srebro, dok je Mija Horvat osvojila broncu. Trenerica Mia Belak je djevojčice putem videopoziva trenirala i pripremala za ovo online natjecanje.
Za kraj plesne sezone 2019./2020. Čazmanske mažoretkinje mogu se pohvaliti proslavom prvog rođendana te velikom organizacijom i domaćinstvom 35. Državnog turnira u solo formacijama kada su ugostile 25 timova iz cijele Hrvatske. Iduća natjecanja su zakazana za rujan i prosinac kada mažoretkinje idu u Petrinju na
međunarodno natjecanje “Golden Heart”, te na međunarodno božićno natjecanje “Zagreb Christmas Open”.

Na svom facebook profilu Čazmanske mažoretkinje objavile su prigodni video povodom Svjetskog dana mažoret sporta kojeg možete pogledati u nastavku: