Rotary club Bjelovar Općoj bolnici donirao termovizijsku kameru vrijednu 100 tisuća kuna

Rotary club Bjelovar danas je predao Općoj bolnici Bjelovar jednu od financijski najvrijednijih donacija do sada, 100 tisuća kuna vrijednu termovizijsku kameru.

Marijan Trnski, predsjednik Rotary kluba Bjelovar kazao je kako je kamera nabavljena u akciji koja je bila na području cijelog distrikta gdje je u objedinjenoj nabavi nabavljeno 29 kamera u vrijednosti 2,9 milijuna kuna.

Termovizijska kamera će služiti za detekciju povišene tjelesne temperature te je korisna za kontrolu na mjestima velikog protoka ljudi, a osobito u bolnicama što je potvrdila dr. Karmela Caparin:

– Ovo je super pogotovo kad imate više pacijenata i trebate napraviti brzu trijažu, jer temperatura je dio dijagnostike. Kad dođe pacijent, vidite njegovu temperaturu, opće stanje i odmah trijažirate koje je stanje hitnosti. Sada u vrijeme COVID-a nam puno znači jer jedan od simptoma COVID-a je temperatura uz ostale simptome – kazala je dr. Caparin.

Rotarijancima je na donaciji zahvalio ravnatelj Opće bolnice dr. Ali Allouch i dodao kako će zdravstveni sustav biti sigurniji i efikasniji:

– Kamera će olakšati rad našim zaposlenicima, liječnicima, a pružit će sigurnost i pacijentima – kazao je dr. Allouch.