Priopćenje Bjelovarsko-bilogorske županije: HDZ USTRAJNO PROTIV GRADNJE NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije stiglo je priopćenje oko gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. U priopćenju stoji:

Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar projekt je koji je vezan uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i župana Damira Bajsa. Kada govorimo o tom kapitalnom projektu naše županije koji će iz temelja promijeniti uvjete rada i liječenja u našoj bolnici ne smijemo zaboraviti kako je za vrijeme SDP-ove Vlade, odnosno Vlade Zorana Milanovića bio raspisan natječaj za gradnju nove zgrade bolnice, ali i potpisan Ugovor o sufinanciranju te iste bolnice od strane države u iznosu od 100 milijuna kuna.

Nakon toga dolazi HDZ-ova Vlada koja je poništila natječaj o građenju koji je bio pri samom završetku, a poništila je i u Ugovor o sufinanciranju i naznačila kako Bjelovarsko-bilogorska županija nema pravo ni sufinanciranja te iste bolnice od strane europskih fondova.

Cijelo to vrijeme HDZ, a posebice predsjednik Županijske organizacije HDZ-a BBŽ i saborski zastupnik Miro Totgergeli, nisu naznačili da potpisani ugovori trebaju ostati na snazi.

Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Općom bolnicom Bjelovar javila se na dva europska natječaja „Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici i kirurgijama“ i „Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti“ i uspjela osigurati 70 milijuna kuna  europskih sredstava.

O tome je li nova zgrada bolnice potrebna ili ne svjedoče i potpisani Ugovori o sufinanciranju s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

A kada govorimo tko je za što glasao jedno je činjenica, a to je da je HDZ uvijek glasovao protiv gradnje nove bolnice i da smo slušali njih gradnja nove zgrade bolnice nikada ne bi ni krenula.

 HDZ smatra da bolnica koju danas gradimo je očito prevelika i nepotrebna, a to nisu propustili naglasiti ni u svom posljednjem priopćenju za medije.

Samim time HDZ očito smatra kako gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne treba nova moderna zgrada bolnice – zgrada 21. stoljeća, već da se naši sugrađani slobodno mogu i dalje liječiti u zgradama iz 18. stoljeća i da je taj standard u zdravstvu i danas prihvatljiv.Ako je HDZ u nečemu ustrajan onda je to do zadnjega negativan stav i protivljenje gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar