I proteklog vikenda zabilježen (pre)velik broj prekršaja u prometu na području PU bjelovarsko-bilogorske

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske i proteklog vikenda provodili su pojačanu kontrolu na županijskim prometnicama i utvrdili 149 prekršaja.

Utvrđeno je 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća koncentracija od 2,16 promila zabilježena kod vozača osobnog automobila u Prespi.

Da vozači i dalje vole jače stisnuti papučicu gasa svjedoči podataka da je zabilježeno 90 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, a najveća brzina izmjerena je u Bjelovaru, 120 km/h na dionici gdje je ograničenje 70 km/h.

Utvrđeno je i 7 prekršaja nekorištenja sigurnosonog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 18 drugih prekršaja.

Na županijskim prometnicama tijekom vikenda dogodile su se 4 prometne nesreće. U tri prometne nesreće je bilo 6 lakše ozlijeđenih osoba, dok je jedna teško ozlijeđena.

Osim redovnih aktivnosti, policijski službenici su proveli i županijsku akciju u noći s petka na subotu u kojoj su kontrolu obavili na 97 vozača, a 61 vozač je bio ispitan na alkoholiziranost i njih 12 je bilo pozitivno.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi u toj akciji je imao 21-godišnjak u Ivanskoj, 1,94 promila.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske upozoravaju da će se s obzirom na velik broj prekršaja akcije u prometu nastaviti i dalje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.