Završena dogradnja čazmanskog dječjeg vrtića za još dvije grupe malih korisnika


Dječjem vrtiću „Pčelica“ Čazma 2018. godine odobrena je potpora u iznosu od 6,3 milijuna kuna za dogradnju. Projekt, koji je izradila Razvojna agencija Čazma, bio je prijavljen na Mjeru 7.4.1., Programa ruralnog razvoja.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i ravnateljica Dječjeg vrtića “Pčelica“ Čazma Martina Kovač povodom završetka radova obišli su dograđeni prostor vrtića.

– Drago nam je da je sve završeno i da je vrtić u funkciji. Doduše zbog problema s pandemijom koronavirusa vrtić radi smanjenim kapacitetom ali vjerujem da će na jesen biti potpuno iskorišten. Investicija dogradnje je oko 6,5 milijuna kuna i s njom smo dobili dvije nove grupe u dvije nove prostorije, time smo omogućili i bolji rad tetama koje ovdje rade ali i djeci više komocije. Dodatnih 2 milijuna kuna uložili smo i u opremanje vrtića – kazao je gradonačelnik Pirak.

– Dogradnjom smo dobili dvije nove sobe dnevnog boravka, pripadajuće praonice, terase, veliko novo dječje igralište, dogradili smo kuhinju i kompletno smo opremili prostor starog djela vrtića s novim namještajem, novom didaktikom, novom opremom za rad – kazala je ravnateljica vrtića Martina Kovač i dodala kako dogradnjom svi mališani s područja Grada Čazme imaju svoje mjesto u vrtiću te lista čekanja nema:

– Dogradnja nam znači jako puno mogli smo upisati svu djecu. Svi roditelji koji su podnijeli svoje prijave su postali naši korisnici. Mi smo naš novi prostor otvorili za naše mališane još 9. ožujka sli usred ove pandemije već tjedan dana kasnije smo morali zatvoriti vrtić. No usprkos tome polako nam se vraćaju djeca i živost u vrtić – kaže Kovač.

Proširenjem čazmanskog vrtića došlo je osim povećanja broja mališana i do povećanja broja zaposlenih. Trenutno u vrtiću radi trideset i dvoje zaposlenih, a ovim proširenjem došlo je i do novog zapošljavanja četiri odgajateljice i jedne spremačice.

Recimo na kraju i kako Grad Čazma nije mijenjao cijenu za korisnike dječjeg vrtića već više od 10 godina te se iz gradskog Proračuna izdvaja oko dvije trećine ekonomske cijene po korisniku.