Županija ulaže 8 milijuna kuna u energetsku obnovu OŠ Ivanska i pripadajuće sportske dvorane

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs je u pratnji ravnateljice OŠ Ivanska Sunčice Đuričić Kocijan i načelnika Općine Ivanska Željka Mavrina obišao radove na energetskoj obnovi škole i sportske dvorane u Ivanskoj.

8 milijuna kuna je vrijednost projekta koji će u konačnici dovesti do mogućnosti održavanja jednosmjenske nastave u Ivanskoj.

– Razredna nastava će dobiti svoje učionice, učitelji predmetne nastave svoje kabinete tako da će u svakom slučaju u školi biti bolji standard – kazala je ravnateljica Sunčica Đuričić Kocijan.

Radovi na školi podrazumijevaju ulaganje u izolaciju, zamjenu dotrajale vanjske stolarije, zamjenu starih rasvjetnih tijela modernom LED rasvjetom, izgradnju rampe za savladavanje visinskih razlika, te unapređenje grijanja i riješenje problema otpadnih voda. Ujedno će biti izgrađen i cijeli novi dio zgrade:

– Rušio se najstariji dio zgrade zbog narušene statike, dio će biti namijenjen za učionice, gdje su nekada bili stanovi tako da ćemo dobiti 4 učionice za razrednu nastavu – dodala je ravnateljica.

OŠ Ivanska ima 191 učenika i pedesetak nastavnika i svi jedva čekaju završetak radova i nastavu u novoobnovljenoj školi što je potvrdila učiteljica razredne nastave i predsjednica Školskog odbora Marina Petrić:

– Vesele se i učitelji i djeca i roditelji što je počela energetska obnova škole. Zahvaljujemo se i Županiji na svim poduzetim akcijama prije samog pokretanja radova. Vrijeme nam ide na ruku i zadovoljni smo što radovi napreduju – rekla je Marina Petrić.

– Dugo se nije ulagalo u školstvo na području Ivanske, i prije 40 godina kada sam ja išao u školu zgrada je već bila zrela za obnovu – rekao je načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin.

–  Sada je bilo krajnje vrijeme da se krene u obnovu na čemu zahvaljujem županu Damiru Bajsu. Uredit će se i okoliš i završetkom obnove koja je jedan od najvećih projekata na području Općine, Ivanska će dobiti objekt kojim ćemo se svi moći ponositi – rekao je načelnik Mavrin.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs podsjetio je kako je županija druga u Hrvatskoj po povlačenju sredstava za energetske obnove svojih škola, čime je obnovljeno 44 škola. 12 je gotovo, 15 obnova je u tijeku, a jedna od njih je i obnova škole u Ivanskoj. Projekt je vrijednosti 8 milijuna kuna, no ulaganja će uz dodatne radove koji su predviđeni biti i veća:

– Ono što je ovdje bila prepreka početku radova i prije je bilo pitanje neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koje smo imali zatečene. Sve je to iza nas, radovi su u tijeku i 190 učenika, njihovi nastavnici i ostali djelatnici imat će novi standard. Moram napomenuti da je u obnovi i školsko-sportska dvorana koja je isto imala brojnih problema i siguran sam da će završetkom obnove biti na ponos svima koji rade u njoj i široj zajednici koja će dobiti adekvatan prostor za niz sportskih ali i kulturnih događanja – rekoa je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.