Župan Damir Bajs održao konferenciju za medije na temu aktualnog stanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je konferenciju za medije na temu aktualnog stanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, s naglaskom na nalaz državne revizije.

Tom prilikom župan Bajs je istaknuo: „Razlog ove tiskovne konferencije su dvije tiskovne konferencije koje su joj prethodile. Vezano za temu Ureda državne revizije, Bjelovarsko-bilogorska županija kao i mnoge druge Županije u Hrvatskoj dobila je uvjetno mišljenje Područnog ureda Virovitica za poslovanje u 2018. godini. To zapravo znači da nije nađeno ništa što bi uvjetovalo negativno mišljenje. Naznačit ću i da, kada čujem kritike od strane, posebice Hrvatske demokratske zajednice, na stanje županijskog proračuna, ja bih im preporučio da pogledaju onda stanje primjerice u gradu Virovitici, da vide kako je kada se dobije negativno mišljenje. Moram također reći da se čudim gradonačelniku grada Bjelovara, gospodinu Hrebaku, predsjedniku HSLS-a. Naime, kada govori o reviziji Županije nikakvih tajni nema. Revizijski nalaz, kada je gotov, stavlja se na Internet, kao i svi drugi nalazi. Pri tome, da se treba netko ubiti, je očita aluzija opet na Viroviticu. Smatram je potpuno neumjesnom, neprihvatljivom i smatram da je neukusna. Takve stvari se ne smiju pričati“.

Župan Bajs pojasnio je na konferenciji za medije zašto se revizijski nalaz dugo čekao: „Revizijski nalaz se dugo čekao iz jednostavnog razloga. Ja sam bio počašćen činjenicom da je ova županija, vjerojatno jedina u Hrvatskoj, imala reviziju izvan županije. Znači, ured iz Virovitice došao je kod nas. Ja sam mislio da je to možda praksa, ali ne, to je izuzetak. I da, naš revizijski nalaz je najduže rađen nalaz u povijesti Hrvatske, kada govorimo o županijama. Meni je drago da sve što je pregledano, a radi se praktički o svakom papiru županije, nije dovelo do nikakvih utvrđenja nezakonitosti“ kaže župan Bajs i dodaje: „Moram napomenuti da nije nađen nikakav nalaz ni kod karata. Ja nisam išao na Maraton lađa na Neretvu pa da imam karte koje ne znam kome sam kupio i ne mogu se sjetiti tko je bio sa mnom na Neretvi. Takve propuste mi nemamo. Svi auti su na broju, i svi naši putni nalozi i Športske zajednice BBŽ su ispunjeni ispravno. Ured državne revizije je već prihvatio otklanjanje svih nepravilnosti koje su ovdje navodno napravljene i mislim da je to najvažnije“, kaže župan Bajs.

„A gdje su novci? Ja ću reći da se vidi gdje su novci Županije, a to je u gradnji nove zgrade OB Bjelovar, 15 škola koje trenutno radimo, imamo najveći investicijski ciklus u Hrvatskoj i tamo naši novci idu.  I volio bih vidjeti neke kapitalne projekte konačno i u gradu Bjelovaru. Drago mi je da su nastavljeni oni projekti koje smo mi krenuli, poput aglomeracije koju smo vodili tri i pol godine pa predali gradonačelniku. I da, u našem revizijskom nalazu primjerice piše da smo mi pogrešno oročili  deset milijuna kuna, da smo prikazali 10 milijuna kuna viška. A novac je bio na računu, to piše u nalazu revizije, to nije sporno, samo nije bio na našem tekućem računu. A u gradskom nalazu koji je dobio bezuvjetno mišljenje piše da su bili u plusu 30 tisuća kuna, a bili su u minusu 3 milijuna i 200 tisuća kuna, pa su ipak dobili bezuvjetni nalaz. Ja neću to pripisivati ničemu, ali isto tako bih se mogao upitati gdje je tih 3 milijuna kuna i kako Grad može dobiti bezuvjetno mišljenje da je potrošio novce koje nema, a mi koji imamo novce na računu to nismo mogli dobiti. Pitam se gdje je zapravo istina“, zaključio je župan Bajs

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.