Vlada RH zaslužna za županijske projekte, a SDP lošu ekipu krpa s Bajsom – poručio županijski HDZ

Datum parlamentarnih izbora je poznat, 5. srpnja, a županijski HDZ je za izbore spreman kazao je na današnjoj konferenciji za medije Miro Totgergeli predsjednik ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske žuapnije.

– Županijski stožer je imenovan i nestrpljivo očekujemo početak kampanje – kaže Totgergeli.

Osvrnuo se Totgeregeli i na, kako je rekao, Bernardića i njegovu ekipu, koja se sjeti Bjelovara samo pred parlamentarne izbore kada dolaze svaki dan.

– Svjesni koliko im je loša ekipa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pokušavaju je krpati s Bajsom i zajedno njih dvojica optužuju HDZ da ne provodi reforme i da HDZ-ova Vlada nije ništa napravila za županiju – dodao je Totgergeli i  osvrnuo se na reviziju za 2018. godinu  koja je županiji izrazila uvjetno mišljenje zbog niza nepravilnosti.

No, Totgergeli se prvo osvrnuo na prihodovnu stranu županijskog proračuna iz koje se vidi da su porezni prihodi u 2018. godini porasli u odnosu na godinu prije 22 milijuna kuna, što je posljedica porezne reforme koju je provela Vlada. Na navode da  Vlada nije ništa napravila za županiju rekao je kako je Vlada Andreja Plenkovića značajno povećala iskoristivost sredstava iz EU fondova i upravo je to omogućilo provedbu energetskih obnova škola i domova zdravlja, dok u tim obnovama županija  sudjeluje sa 8 %.

– Upravo u vrijeme ove Vlade puštena je pruga SV. Ivan Žabno – Gradec, a pustili smo i cestu do Farkaševca. Rugali su se tome i Bajs i ekipa kada smo prebacivali gradske i županijske ceste u hrvatske ceste, kada su se ulagali novci da se napravi prilaz do Farkaševca – podsjeća Totgergeli i najavljuje u lipnju početak radova od Farkaševca do Breze i nakon toga do Bjelovara.

Govoreći o nepravilnostima zbog koje je revizija dala uvjetno mišljenje Totgergeli je izdvojio milijun kuna koje Županija platila za usluge za koje nisu navedene vrsta, količina i jedinična cijena.

– Milijun kuna ne zna se za što je! I drugo, ta ista revizija utvrdila je da je BBŽ u 2018. godini potrošila 15% više za plaće nego što je zakonski smjela, skoro milijun kuna. To ih nije spriječilo da 2019. i 2020. nastave zapošljavati Berine kadrove u županiji – kazao je Totgergeli.

Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja govorio je na pressici o tome kako je u mandatu ove Vlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ugovoreno EU projekata u visini od gotovo 1,4 milijarde kuna. Pohvalio je Županiju na EU projektima koji su realizirani, no i rekao čije su, u stvari, zasluge za to:

– Treba reći tko su zapravo pravi financijeri, to je zapravo Europska unija i državni Proračun RH, to su dva ključna financijera – rekao je Žunac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.