SDP o agonijama Darija Hrebaka

„Agonija Daria Hrebaka“ naziv je pressice koju je danas održala ŽO SDP-a BBŽ. Na konferenciji su govorili Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a Hrvatske, Tihomir Jaić predsjednik ŽO SDP-a BBŽ, te Nenad Nekvapil član GO SDP-a Bjelovar.

Kako je rekao predsjednik ŽO SDP-a BBŽ Tihomir Jaić konferencija za novinare sazvana je s ciljem da Hrebaku pomognu i razriješe ga agonija te da mu bude malo lakše proživljavati ove dane:

– Hrebak je rekao da u koaliciju s HDZ-om ne želi. U Nacionalu je izjavio da pod cijenu toga da HSLS neće biti parlamentarna stranka idu sami, da imaju svoj program i da je sadašnja koalicija s HDZ-om je agonija. To je bilo prije nekoliko mjeseci. Imamo agoniju i transparentnost. Koju transparentnost? Gospodin Hrebak živi u agoniji, živi u problemima da SDP nije podržao transparentnost u gradu Bjelovaru. To je izjavio nekoliko puta, naravno kao i svaki put do sada je lagao. Ja ga pozivam ovim putem, neka s gradskog vijeća pokaže zapisnik kada je uopće tema bila transparentnost na gradskom vijeću, pa da je SDP imao priliku glasati protiv -kazao je Jaić i dodao kako su u SDP-u apsolutno za transparentnost, ali da ih zanima i ona druga transparentnost, a to je da je plaćeni posao i odrađen:

– Ako smo transparentno vidjeli da je gospodin Kiđemet, jedan od čelnika HSLS-a obilazio i imao putne naloge od 40-ak, 50-ak tisuća kuna, nas zanima da gradonačelnik, a već nekoliko puta izbjegava, kaže da li je transparentno gospodin Kiđemet bio na tim putovanjima – dodaje Jaić.

Treća agonija Darija Hrebak koju su Bjelovarski SDP-ovci naveli je agonija zapošljavanja:

– Gospodin Dario Hrebak proziva Županiju da je Županija postala uhljebistan između ostalih i SDP-a. Meni koliko je poznato u županijskoj zgradi radi jedna možda dvije osobe s članskom iskaznicom SDP-a. U čitavoj zgradi od prizemlja do potkrovlja, od toga je jedna pročelnica koja je došla na to mjesto putem javnog natječaja i otići će ako joj građani ne budu dali povjerenje i neće biti više pročelnica što je apsolutno transparentno – kaže Jaić.

Nakon što je o agonijama govorio Tihomir Jaić, predsjednik ŽO SDP Bjelovarsko bilogorske županije na tu temu je nastavio i Nenad Nekvapil koji zamjera Hrebaku što je otkazao i odgodio sve kulturne manifestacije u gradu Bjelovaru, a govori da se proračun dobro puni, te ga uputio da ode u Grad Đurđevac.

– Ako ne zna neka ode vidjeti u Đurđevac kako će oni održati legendu o Picokima, pa da imamo i mi svoju Terezijanu i da imamo sva kulturna događanja u gradu Bjelovaru.

Nekvapil se dotaknuo i gradnje stadiona u Bjelovaru:

– Naš stadion koji se gradi i naš NK Bjelovar su rupa bez dna i nisam baš siguran tri puta ili koliko već puta je plaćen projekt za gradski stadion?

Nekvapil je Hrebaku poručio da se treba ugledati na Mladost iz Ždralova koja se sprema u drugu ligu gdje se uz malo novca i pomoć poduzetnika mogu napraviti velike stvari.

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP Hrvatske kazao je kako je dijagnozu o HDZ-u dao njihov bivši potpredsjednik vlade Davor Ivo Stier:

– Klijentelizam i korupcija razjedaju HDZ, klijentelizam i korupcija caruju u HDZ-u i sad imate gradonačelnika Hrebaka koji uporno i stalno već godinama govori transparentno, transparentno. Citiram: “ako HSLS sa mnom na čelu ne dobije mandat i to je bolje nego nastaviti ovu agoniju s HDZ-om”, drugi citat: “HDZ nije rješenje nego problem”- citirao je Ostojić.

Ostojić je na kraju konferenciju za novinare završio dijagnozom:

– Radna dijagnoza HSLS-a je bila agonija, a konačna je lijepa hrvatska riječ urušaj, šok. Radna dijagnoza koju vi slušate već tjednima, mjesecima i godinama je transparentno, provjerljivo, vjerodostojno. Konačna dijagnoza je netransparentno, neprovjerljivo, nevjerodostojno – zaključio je Ostojić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.