U Staroj Kapeli uzgojen najbolji bik na svijetu – ROYMAN

Bik Royal, svim stočarima u svijetu je poznat kao najbolji i najpouzdaniji nasljednik čuvene ‘R’-linije (Romen-Rom-Romulus) u čitavoj svjetskoj simentalskoj – Fleckvieh populaciji. Njegov najbolji sin je vjerojatno sljedeći nasljednik te linije, a vjerovali ili ne on je uzgojen u Hrvatskoj i to u Staroj Kapeli u Općini Dubrava.

Kako je na svojoj Facebook stranici objavio Savez uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba uzgojila ga je vrijedna obitelj Šobak u svojoj najboljoj familiji krava, čija je začetnica bila krava Libussa (rođ. 1994., 10 teljenja). Ogroman je to uspjeh obitelji Šobak jer njihov je bik najbolji od ukupno 242 genomski testirana Royalova sina u svim uzgojima DE/AT/CZ sustava.

Pedigre ovog bika godišnjaka je ROYAL x MANIGO x WALDBRAND – kombinira 3 ekstremno cijenjena i maksimalno korištena bika u čitavoj Fleckvieh populaciji. Bik je otputovao u Centar za UO VARAŽDIN – gdje mu želimo dugu i plodnu karijeru, a ponosnoj obitelji Šobak velike čestitke i još puno vrhunski uzgojenog rasplodnog blaga!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.