Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže 20 milijuna kuna u čazmansko školstvo – župan Bajs obišao radove na OŠ Čazma

Energetska obnova OŠ Čazma projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, a uz obnovu matične škole Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač energetski obnavlja i Područnu školu Draganec dok će uskoro na red doći i područne škole u Dapcima i Mikloušu tako da će ukupna ulaganja u školstvo na području Grada Čazme iznositi 20 milijuna kuna. Kako napreduju radovi na OŠ Čazma danas se uvjerio župan Damir Bajs.
Inače, samu školu u Čazmi pohađa 420 učenika, dok u školi radi 70 djelatnika. Uz energetsku obnovu radi se i na prenamjeni postojećeg prostora u školi kazala je ravanteljica Lidija Osman:

– Od stare knjižnice napravili smo novu učionicu, isto tako preuređujemo dio učionica koje su po svojoj veličini prevelike, pa ih pregrađujemo i dobivamo dodatni prostor, a iznad školsko-sportske dvorane je bio neiskorišten prostor gdje smo sada dobili dvije učionice i na taj ćemo način poboljšati uvjete rada, omogućiti da učenici održavaju nastavu i u te dvije učionice. U stvari, na neki način, ovom energetskom obnovom dobili smo gotovo 5 učionica – rekla je ravanteljica Lidija Osman.

Učiteljica Anita Mikulandra dodala je kako su svi djelatnici sretni obnovom ali ono što je važnije i učenici jer će im poboljšati kvalitetu nastave:

– Nije bilo dovoljno učionica za predmetnu nastavu, nas u razrednoj ima malo manje, pa smo imali dovoljno mjesta, ali učitelji u predmetnoj nastavi nisu imali svoje prostore. Ovim radovima će dobiti svoje učionice i prostore za rad.

Zgrada OŠ Čazma je objekt koji zahtjeva puno dopunskih radova jer to je objekt iz pedesetih godina prošlog stoljeća, pa se neke stvari nisu mogle predvidjeti kao što je npr. trstika koju treba zamijeniti nekim drugim materijalom i uz još neke stvari rezultirat će time da će predviđeni iznos od 10 milijuna kuna za obnovu biti premašen – rekao je župan Damir Bajs.

– Bjelovarsko-bilogorska županija će obnovu financirati s još najmanje milijun i pol kuna i želim da kada ovo završimo, matična škola bude u cijelosti riješena. Kada govorimo o školstvu na području Grada Čazme onda ću napomenuti da još imamo škole u Dragancu, koja je sada u radovima i škole u Dapcima i Mikloušu. Time će investicijski ciklus Županije premašiti 20 milijuna kuna i time će svi učenici koji su pod našom nadležnošću imati isti standard.

Župan Bajs je dodao i to da kada će se završiti energetska obnova riješit će se i pitanje namještaja i druge opreme koja nije financirana iz EU fondova već izravno iz županijskog Proračuna, no planira se i dogradnja škole:

– Mi gledamo korak unaprijed, pa smo dali izraditi projektnu dokumentaciju dogradnje škole. O tome ćemo pričati iduće godine, ali kad dođe ta godina bit ćemo spremni s papirima i spremnošću za projekt koji bi doveo do jednosmjenske nastave na području Grada Čazme čime bi napravili i onaj zadnji korak u standardu školstva – zaključio je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.