Obnavlja se OŠ u Bereku, nakon obnove ide se i u dogradnju škole

U Bereku traju radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Berek. Riječ je o projektu vrijednom 685.389,80 kuna. Radove je danas obišao Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i uvjerio se da sve ide po planu.

– Radovi teku prema planu, za sada izolirali smo stropnu ploču, zamijenili smo kotlovnicu i trenutno je faza zamjene pokrova – kazao je o radovima Ivan Marković vlasnik obrta za graditeljstvo Grad-IM koji izvodi radove.

Inače radovi obuhvaćaju sanaciju krovišta, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda prema vanjskom prostoru, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, ugradnju LED rasvjete te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Nakon obnove škole u planu je i dogradnja škole rekla nam je ravnateljica OŠ Berek Dušica Vunić:

– Školu trenutno obnavljamo da pi postala energetski učinkovita, školu trenutno obnavljamo da bi bila lijepa, praktična i da bi bila sigurna za rad. Naša škola je građena 1968. godine i ima nekih dijelova koje je doista potrebno zamijeniti zbog sigurnosti djece. Kada to napravimo onda su u planu daljnji radovi, a to je dogradnja škole. U planu je dograditi četiri učionice što će nam omogućiti radu jednoj smjeni – kazala je ravnateljica Vunić i pohvalila suradnju s osnivačem škole Bjelovarsko bilogorskom županijom.

Suradnju između Općine Berek i BBŽ pohvalio je načelnik općine Mato Tonković koji je zadovoljan što Županija svake godine izdvaja sredstva kroz projekte koji se realiziraju na području općine.

– Svake godine županija jako puno ulaže na području naše općine kroz cestogradnju, kroz obnove škola i druge aktivnosti. Zahvaljujem Županiji na čelu sa županom Bajsom – rekao je Tonković.

Obnovljena škola će svojim učenicima pružiti kvalitetniji boravak u njoj. Isto tako obnovom djelatnici će imati uvjete za kvalitetniji rad učiteljica Kornelija Živko:

– Obnova nam puno znači jer će škola biti ugodnije mjesto. Na školi nam je prokišnjavao i krov i ova obnova će biti veliki pomak i za naše učenike, roditelje ali i djelatnike jer će nam pružiti bolje uvjete rada.

Završetkom energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija školu u Bereku opremit će i novim namještajem, a sve s ciljem da 80 učenika i 26 zaposlenika dobiju uvjete školovanja i rada u objektu 21. stoljeća.

Župan Damir Bajs je podsjetio kako su sve škole nakon energetske obnove dobile postepeno novi namještaj.

– Mi mislimo da je to još jedan segment koji je ključan za standard. Na kraju krajeva volio bih vidjeti da svi naši učenici imaju nove klupe i sav novi namještaj što ćemo mi osigurati preko županijskog proračuna – zaključio je župan Bajs.