Koja imena iz Bjelovarsko-bilogorske županije će se naći na izbornim listama najjačih stranaka u našoj izbornoj jednici?

U iščekivanju raspuštanja Sabora koje bi se trebalo dogoditi u ponedjeljak, u strankama počinju razmišljati o imenima koja bi mogla popuniti mjesta na izbornim listama.

Prema nagađanjima u drugoj izbornoj jedinici, koju čine istok Zagreba, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija nositelj liste HDZ-a bi trebao biti Gordan Jandroković , a koliko bi se imena iz BBŽ moglo naći na listi HDZ-a u drugoj izbornoj jedinici pitali smo predsjednika ŽO HDZ-a Miru Totgergelija:

– HDZ još do sada nije razgovarao tko će gdje biti na listi, za to će doći vrijeme i kad to bude obavijestit ćemo javnost – kaže Totgergeli i dodaje kao je na prošlim izborima HDZ u 2. izbornoj jedinici dobio 6 mandata.

– Sada očekujemo najmanje isto toliko, a s obzirom da su trendovi vrlo povoljni možemo očekivati i više od toga – optimističan je Totgergeli.

Tko će se sve naći na listi SDP-a i partnera okupljenih u koaliciju Restart, glavno je pitanje ovih dana u najjačoj oporbenoj stranci. U drugoj izbornoj jedinici nositelj liste SDP-a bi trebao biti Rajko Ostojić. Iz Bjelovarsko bilogorske županije na listi za 2. izbornu jedinicu trebalo bi se naći dvoje ili troje ljudi rekao nam je predsjednik ŽO SDP-a Tihomir Jaić.

– Od toga, kao što znamo, jedan će biti aktualni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, a drugi će biti članovi SDP-a – kaže Jaić.

Špekulira se da je za župana Bajsa rezervirano 5. mjesto na listi što mu prema procjenama osigurava ulazak u Sabor, no Jaić kaže da je to sve ipak još na razini špekulacija, a za sebe kaže da se nada da će se isto naći na listi, no da sve ovisi o stranačkom vodstvu.

– Cilj je osvojiti 6 mandata u 2. izbornoj jedinici što bi bio napredak u odnosu na izbore 2015. i 2016., ali ono čemu ćemo stremiti je osvajanje 7 mandata u ovoj izbornoj jedinici – rekao je Jaić.